Sağlık:
banner175
2019 yılının organ bağışı şampiyonu Denizli oldu
Ülkemizde organ yetmezliğine bağlı olarak, organ nakli bekleyen hasta sayısının her geçen gün artmasına rağmen organ bağışı oranları düşük bir seviyede kalmaktadır. Bu doğrultuda organ bağışına dikkat çekmek, konunun önemini vatandaşlara anlatmak ve bağışta bulunan kişi sayısını attırarak organ bekleyen hastalara umut olabilmek için Denizli’de 2019 yılında Denizli Valisi Hasan Karahan Başkanlığında il müdürlerinin ve kurum amirlerinin katıldığı toplantıyla Her Bağış Yeni Bir Hayat projesi başlatıldı. Proje kapsamında Merkez ve ilçelerdeki kamu kurumlarında, belediyelerde, pazar yerlerinde, alışveriş merkezlerinde açılan organ bağış stantları ve vatandaşlara verilen eğitimler sayesinde Denizli’de 2019 yılında 13 bin 624 kişi organ bağışında bulunarak Türkiye’de bu yıl en çok bağış yapılan il oldu.  
 
TEŞEKKÜRLER DENİZLİ
Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk organ bağışı konusunda başlatılan projeye Denizli halkının duyarsız kalmayarak çok güzel cevap verdiğini ve Denizli’yi 2019 yılında Türkiye’de en çok organ bağışı yapılan il konumuna getirdiğini belirterek;  “Ne yazık ki ülkemizde olduğu gibi  Denizli’de de organ bağışı oranları düşük seviyede kalmakta ve tedavisi yalnızca organ bağışı ile mümkün hastalarımız sağlıklarına kavuşamadan hayatlarını kaybetmektedir. Yıllarca organ bekleyen hastaların iyileşebilmeleri için organ bağış oranları ve organ nakli sayılarının arttırılması gerekmektedir. Bu doğrultuda Valimiz Hasan Karahan önderliğinde Her Bağış Yeni Bir Hayat projesini Denizli’de hayata geçirdik. Sahada arkadaşlarımız gecelerini gündüzlerine katarak merkez ve ilçelerde en uzak mahallere kadar giderek vatandaşlarımıza organ bağışı eğitimleri verdi. Kamu kurumlarında yine organ bağışı konusunda bilgilendirme toplantıları yapıldı. Denizli’de çalmadığımız kapı, gitmediğimiz yer kalmadı. Tüm bu çalışmalar sonucunda Türkiye’de 2019 yılında yapılan yaklaşık 115 bin organ bağışının 13 bin 624’ü Denizli’de gerçekleştirildi. Bu rakam bizi 2019 yılında Türkiye’de organ bağışı şampiyonu yaptı. Projemizi destekleyen Valimiz Hasan Karahan başta olmak üzere, Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlarımıza, Kurum Müdürlerimize ve Amirlerimize şükranlarımı sunuyorum. Bağışta bulunan vatandaşlarımıza ve sahada çalışan ekip arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Anne sütü bebeği enfeksiyonlara karşı koruyor
1-7 Ağustos Emzirme Haftasında anne sütünün önemine dikkat çeken Özel Egekent Hastanesi Çocuk Sağlığı...

Haberi Oku