Sağlık:
banner175
Ağrı Uzmanı Dr. Pınar Özlülerden: Ağrı kaderiniz olmamalı
Denizli’nin önde gelen Algoloji uzmanlarından biri olan Dr. Pınar Özlülerden, ağrı üzerine uzmanlaşmış bir bilim dalı olan Algoloji hakkında bilgilendirmelerde bulundu. “Algoloji, diğer tıbbi branşlarla işbirliği içinde kronik ağrının tedavisini sağlıyor” diyen Dr. Özlülerden, “Birçok tıp dalı ağrı ile ilgileniyor. Algolojinin bu temel dallardan farkı ise; sadece ağrılı hastayla, özellikle de ‘kronik ağrı’ adı verilen uzun süreli ağrılarla ilgilemesi” dedi.

“TÜRKİYE’DE SINIRLI SAYIDA ALGOLOJİ UZMANI VAR”
Anezteziyoloji Reanimasyon Uzmanlığının ardından Algoloji alanında üst ihtisas yapmış Denizli’nin önemli hekimlerinden olan Dr. Pınar Özlülerden, tüm dünyada geçmişi 30 yıla dayanan bir branş olan Algolojinin, anestezi uzmanlarının yanında artık nöroloji ve fizik tedavi uzmanlarının da yan dal sınavını kazanıp eğitimini alarak uzmanlaşabildikleri bir dal olduğunu belirtti. 

Türkiye’de 2012 yılından bu yana her yıl düzenli olarak Algoloji Uzmanlarına kadro verildiğini söyleyen Dr. Özlülerden, “Algoloji Yan Dal eğitiminde iki yıl boyunca ağrılı hastaları değerlendirme, tanı koyma, ileri tedavi ve girişimsel yöntemlerinin en ince ayrıntısına kadar öğretildiğini söyledi. Türkiye’de sayılı Algoloji Uzmanı olduğuna dikkat çeken Dr. Özlülerden, “Bizler bu dalda branşlaşmış hekimleriz” dedi.

“KRONİKLEŞEN AĞRILARIN TEDAVİSİ İÇİN VARIZ”
Ağrı biliminin multidisipliner yani tıbbın farklı dallarının yan yana gelerek tanısını koyduğu, tedavi ve takip ettiği bir dal olduğunu söyleyen Dr. Özlülerden, “Bizler kronik ağrıların kontrolü ve tedavisi ile ilgileniyoruz. Kişinin vücudunda 3 aydan fazla süren, yaşam düzenini ve kalitesini bozmaya başlayan ağrılar artık kronikleşmiştir. Bu şekilde ağrı yaşayan herkes bir Algoloji uzmanına başvurmalıdır. Bize başvurabilecek hastaların şikayetlerini şöyle sıralayabiliriz: Bütün baş ağrısı türleri, tedaviye yanıt alınamamış veya tanı konulmamış baş ağrıları, boyun-bel fıtığı, daralması, kayması olan hastalar. Tedavi olmuş fakat ağrıları devam eden, ameliyat olmak istemeyen hastalar. Damar tıkanıklığına bağlı ağrılar, kanser ağrısı. Yaşlılarda görülen genelde kemik erimesi ve daralmaya bağlı bel, kalça, omuz, diz ağrıları. Nedeni bulunamamış ağrılar ve tedaviye rağmen geçmeyen ağrılar.

“AĞRI KADERİNİZ OLMAMALI”
Kendilerine başvuran hastaların genelde çok merkez gezmiş fakat yanıt alamamış hastalar olduğunu belirten Dr. Özlülerden, “Vatandaşlarımızın bu konuda bir an önce bilinçlenmesini istiyoruz. İnsanların sağlıkları bozulduğunda bir numaralı semptomları ağrıdır. Bu vücutta mekanik bir aksaklık olduğunu gösterir. Ameliyat olmayı gerektirmeyen fakat basit tedaviler ile de çözüm sağlanamayacak olan ağrı durumlarında Algoloji uzmanları olarak bizler devreye giriyoruz. İnsanlarımız ağrıyı kader olarak algılamak yerine, bu konuda ileri tedavi ve uygun işlemlerin uygulandığı bir merkez olduğunu bilmeliler” dedi. 

“Hastalık değil hasta vardır” diyen Dr. Özlülerden, kendilerine başvuran her hastanın hissettiği ağrı türünü, şiddetini, saatini, ağrı kesiciye yanıtını değerlendirdiklerini ve buna göre tedavi türüne karar verdiklerini söyledi. Radyofrekans tedavisi, migrende botoks tedavisi, sempatik bloklar, kireçlenme tedavisi, kinezyo bantlama tedavisi, akupunktur, nöral terapi, PRP, kök hücre tedavisi, proloterapi gibi çok geniş yelpazede tedavi çeşidinin olduğunu söyleyen Dr. Özlülerden, “Önemli olan ‘doğru hastaya doğru tedavi’ yöntemidir. Bu da işin eğitimini almış uzman hekimler tarafından sağlanır” dedi.


“PANDEMİ SÜRECİNDE DE GÜVENLE YANINIZDAYIZ”
Algoloji uzmanları olarak, özel cihazlarla direkt olarak ağrılı bölgeyi tedavi ettiklerini anlatan Dr. Özlülerden, “Bazı uygulamalarımızı kendi kliniğimizde yapıyoruz, görüntüleme gerektirecek daha ileri düzey uygulamaları ise özel hastanelerde gerçekleştiriyoruz. Hastalarımızın çoğu işlemlerimiz esnasında uyanık oluyor, lokal aneztezi ile bölgeyi uyuşturduğumuzdan dolayı herhangi bir ağrı ya da acı duymuyor. Genellikle, uygulamalarımızın ardından 3-4 saatlik bir gözlem sonucunda hastalarımızı taburcu ediyoruz. Hastanede yatış gerektirecek işlemler çok nadir” dedi. 

Dr. Özlülerden, pandemi döneminde de tüm tedbirleri olarak güvenli bir muayene ve işlem ortamı sağladıklarını belirterek, kronikleşmiş ağrı şikayeti olan herkesin gönül rahatlığıyla vakit kaybetmeden kendilerine başvurabileceğini söyledi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Anne sütü bebeği enfeksiyonlara karşı koruyor
1-7 Ağustos Emzirme Haftasında anne sütünün önemine dikkat çeken Özel Egekent Hastanesi Çocuk Sağlığı...

Haberi Oku