Sağlık:
banner175
Aile hekimliğine düzenleme
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdiğini söyledi. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Şahin Tin, artık vatandaşların aile hekimi değişiklik talebinin, kişilerin yazılı isteği üzerine hizmet almak istediği aile hekimi tarafından yapılabileceğini söyledi. Milletvekili Şahin Tin; “AK Parti hükümeti olarak sağlık alanında ilk günden beri reform niteliğinde önemli düzenlemeleri gerçekleştirdik. Uluslararası standartların üzerinde sağlık kalitesine ulaşmak için her türlü adımı atmanın gayretinde olduk. Vatandaşlarımızın sağlığa kolay ulaşımını sağlamak adına her mahalle de hizmet veren aile sağlığı merkezleri kurulması ve buralar da aile hekimlerinin vatandaşlara bire bir hizmet vermesinin önünü açtık. Bizim için esas olan, sağlıklı işleyen bir sağlık sisteminin, toplumun her bir ferdine ayrım yapmadan eşit koşullarda hizmet vermesidir. Bu konuda hükümetimiz gerekli olan adımı cesaretle atmakta ve sosyal devlet olmanın gereklerini yerine getirmenin gayretindedir” dedi.
 
BİR AİLE HEKİMİ 2 BİN KİŞİYE BAKACAK
 
Son yapılan değişiklikle aile hekimlerinin çalışma şartlarının biraz daha rahatlatıldığını dile getiren Milletvekili Şahin Tin, “Aile hekimliği yönetmeliğinde yapılan son değişikliğe göre artık bir aile hekimliği biriminin sorumlu olduğu kişi sayısı, ortalama 3 bin 500’den 2 bine iniyor. Bu düzenleme, aile hekimlerinin kendilerine bağlı olan kişileri takip etme konusunda büyük bir kolaylık olacak. Yine vatandaşlarımız açısından baktığımızda ise aile hekimlerine vatandaşlarımız daha kolay ulaşabilecek. Yine kronik hastalığı olan vatandaşlarımızın takibini aile hekimlerimiz daha kolay yapabilecekler. Bu kapsamda, KOAH gibi hastalıkların teşhisinde kullanılan, "Spirometre veya Peakflowmeter" cihazlarını aile hekimliğinde bulundurmak zorunda olacaklar.  Aile hekimlerimiz, hafta içi 8, hafta sonu 16 saat olmak üzere bir ayda 30 saatten fazla nöbet tutamayacak. Ayrıca aile hekimliği çalışanlarına da nöbetleri karşılığında ilgili kurumlarca nöbet ücreti ödenecek” dedi.
 
Milletvekili Şahin Tin, son olarak yönetmelikte yapılan değişiklikle aile hekimlerinin, bakanlık, kurum veya bağlı kuruluşlara ait sağlık hizmeti vermek amacıyla yapılan veya müdürlükçe bu amaçla kiralanan binalarda hizmet vereceğini söyledi. Ayrıca üç ve üzeri aile hekimliği birimi bulunan aile sağlığı merkezlerinde de aile sağlığı merkezi girişi, bekleme alanları ve oda girişlerine güvenlik kamera sistemleri kurulma zorunluluğu getirildiğini ifade etti.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Anne sütü bebeği enfeksiyonlara karşı koruyor
1-7 Ağustos Emzirme Haftasında anne sütünün önemine dikkat çeken Özel Egekent Hastanesi Çocuk Sağlığı...

Haberi Oku