Sağlık:
banner175
Akupunktur ve hacamat gibi uygulamaların yapıldığı poliklinik açıldı
Merkezin açılışı için tören düzenlendi. Dokuzkavaklar Semt Polikliniği’ndeki törene; Vali Hasan Karahan, Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Erkaleli, Dokuzkavaklar Mahalle Muhtarı İlyas Yolcu,  hastane yöneticileri ve sağlık çalışanları katıldı.
 
Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk GETAT ünitesi açılışında Vali  Hasan Karahan’a ünite hakkında bilgiler verdi. Denizli’nin ikinci GETAT Ünitesi’ni Pamukkale Belediyesi Semt Polikliniğinde hayata geçirdiklerini söyleyen Öztürk; “Bugün Semt Polikliniğimizde yeni bir tedavi ünitesini daha hizmete açacağız. Geçtiğimiz Mayıs ayında Tavas Devlet Hastanesi bünyesinde Denizli’de kamuda ilk kez GETAT ünitemizi hizmete açmıştık. Denizli’de kamuda ikinci olacak olan GETAT ünitemizde ilk etapta akupunktur, hacamat (kupa terapisi) ve mezoterapi gibi uygulamalar yapılacaktır. GETAT uygulamaları sadece hastalıkların tedavisi için değil, hastalıklardan korunmak, sağlıklı yaşamak için de ihtiyaç duyulmakta ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından da modern sağlık sistemlerini güçlendirmek üzere teşvik edilmiştir. Ben buradan sağlık alanındaki yatırımlarımızda ve ihtiyaçlarımızda bize her zaman destek olan Sayın Vali e şükranlarımı sunuyorum” dedi.
 
GETAT Ünitesi’nin ilk hastası olan Şafak Armağan 45 yıldır geçmeyen migren ağrısının uygulanan akapunktur yöntemiyle nasıl geçtiğini anlattı. Armağan; “ 45 yıl önce şiddetli baş ağrısı şikayetlerim vardı. Bundan 25 yıl önce  baş ağrıma migren teşhisi konuldu. İlaç kullanarak ağrılarımın zaman zaman geçtiği oldu ama kalıcı bir çözüm bulamamıştık. Bundan yaklaşık 15 gün önce Pamukkale Belediyesi Semt Polikliğinde GETAT Ünitesi’nin açıldığını duydum. Üniteye başvurdum ve bana akapunktur tedavisi uygulandı. Daha 3 seans uygulanmasına rağmen migren ve baş ağrılarımın azaldığını gördüm. Bu Ünitenin açılmasında emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
Vali  Hasan Karahan da GETAT Ünitesi’ni Denizli’ye kazandıran İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk ve Hastane yönetimine teşekkür ederek; “ Her zaman söylediğimiz gibi sağlık alanında ülkemizde son yıllarda atılan adımlar yüzümüzü güldürmektedir. Denizli’ye baktığımızda da vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak her türlü sağlık yatırımları hayata geçiriliyor. Bugün de Denizli Devlet Hastanesi’ne bağlı Pamukkale Belediyesi Semt Polikliniği’nde GETAT Ünitesi’nin açılışını gerçekleştireceğiz. Ünite’nin açılışında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
 
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Anne sütü bebeği enfeksiyonlara karşı koruyor
1-7 Ağustos Emzirme Haftasında anne sütünün önemine dikkat çeken Özel Egekent Hastanesi Çocuk Sağlığı...

Haberi Oku