Sağlık:
banner175
Baba-oğul aynı gün kalp ameliyatı oldu
3 ay önce başka bir merkezde koroner arter hastalığı nedeniyle iki damarına koroner baypas ameliyatı yapılan 63 yaşındaki Orhan Özgün kalp krizi ile Pamukkale Üniversitesi  Hastanesine başvurdu.  Ameliyat edilen damarlarının tekrar tıkanması nedeniyle yeniden  ameliyat kararı alınan Özgün, Kalp ve Damar Cerrahisi servisine yatırıldı.
 
Aynı gün 44 yaşındaki oğlu Yüksel Özgün ise aort damarında genişleme, aort kapak yetmezliği ve koroner arter hastalığı teşhisiyle yine kalp ameliyatı olmak için aynı bölüme yatırıldı. Ameliyat hazırlıkları aynı odada yatarken tamamlanan  baba-oğul aynı gün Prof. Dr. Bilgin Emrecan ve ekibi tarafından ameliyata alındı.
 


Oğul Yüksel Özgün'e yaklaşık 3 saat süren bir ameliyat sonrasında aort kapağı ile birlikte aortunun şah damarlarını verdiği yeri de içine alan kısmı değiştirilerek bir koroner damarına da koroner baypas yapıldı.
 
Baba Orhan Özgün ise ikinci kez kalp ameliyatı için oğlunun hemen arkasından ameliyat masasına yattı. Yaklaşık 3 saatlik bir ameliyatın ardından 4 damarına koroner baypas yapılarak yoğun bakımda oğlu ile yan yana takibe alındı. 2 gün sonra baba-oğul yine beraberce serviste aynı odaya çıkarıldılar.

Ameliyattan bir hafta sonra sağlığına kavuşan baba-oğul yine aynı gün hastaneden taburcu edildiler. Yapılan operasyonlardan sağlıklı bir şekilde hayata tutunan baba-oğul her şey için Prof. Dr. Bilgin Emrecan ve ekibine teşekkür ettiler.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Anne sütü bebeği enfeksiyonlara karşı koruyor
1-7 Ağustos Emzirme Haftasında anne sütünün önemine dikkat çeken Özel Egekent Hastanesi Çocuk Sağlığı...

Haberi Oku