Sağlık:
banner175
Beyin tümörüne teknolojik tedavi
Beyin tümöründen kaynaklı ölümleri büyük ölçüde engelleyen bıçaksız ameliyat ünitesi Gamma-Knife Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi bölümünde kullanılmaya başlandı.
 
Türkiye’deki sayılı hastanelerde bulunan, Denzili’deki hastaların başka şehirlere gitmesine neden olan cihaz, Denizlili girişimci ve yatırımcı; aynı zamanda da tıbbi cihaz pazarlama şirketi bulunan Mahir Manisalı’nın katkısıyla kazandırıldı.
 
Pamukkale Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Feridun Acar, ilk ameliyatını gerçekleştirdi. Prof. Dr. Acar, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi bünyesinde açılan Gamma-Knife Ünitesinin başta Denizli ve çevresinde bulunan ve beyin tümörü ve benzeri cerrahi gerektiren hastalıklardan tedavi bekleyen vatandaşlar olmak üzere tüm ülkeye hayırlı olmasını diledi.
 


GAMMA KNİFE NEDİR?
Gamma knife tedavisi herhangi bir kesiğe gerek kalmadan tedavi yapabilmelerine olanak tanıyan bir yöntemdir.
 
Bu tedavide farklılık gösteren bu yöntemde tek seansta tedavi tamamlanmaktadır. Ayrıca bu tedavi açık beyin cerrahisinin mümkün olmadığı ya da yüksek risk taşıdığı durumlarda tercih edilen bir tedavi şekli olarak kullanılmaktadır.
 
Tedavi öncesinde başın sabit tutulabilmesi için kafaya bir metal çerçeve sabitlenmektedir Bu, tedavinin doğru olarak yapılabilmesi ve radyasyonun tam gereken yere verilebilmesi için hayati önem taşır. Metal çercevinin uygulanabilmesi için hastanın hafif bir kahvaltı ile tedaviye gelmesi gerekmektedir.10 dakika içinde metal çerçevesi uygulanır. Bu işlem sırasında çerçevenin kafaya yerleştirildiği bölgelere lokal anestezi uygulanır.
 
Hastanın başına çerçevenin yerleştirilmesi sonrası hastalıklı alanın görüntüsü alındıktan sonra planlama yapılır ve tedaviye geçilir. Çerçevede gereken pozisyon alınır, hasta tedavi makinasına yerleştirilip mümkün olduğunca rahat ettirilir. Yapılacak işlemler kendisine anlatılır. Daha sonra hasta makinanın içine doğru kaydırılır ve ışın tedavisine başlanır. Her bir ışın gerekli sürede doğru yere verildikten sonra hasta makinadan çıkartılır, çerçevesi alınır.
 


GAMMA KNİFE İLE HANGİ TİP BEYİN TÜMÖRLERİ TEDAVİ EDİLEBİLİR?
Gamma knife ile hem iyi huylu beyin tümörleri (menenjiomalar, hipofiz adenomları, akustik nöromalar) hem de kötü huylu beyin tümörleri (beyin metastazları, glial tümörler) tedavi edilebilmektedir. Ayrıca gamma knife beyin tümörü dışında, damarsal beyin hastalıkları (arteriovenöz malformasyonlar) ve fonksiyonel beyin hastalıklarında (trigeminal nevralji, parkinsonizm, epilepsi) da kullanılmaktadır.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Anne sütü bebeği enfeksiyonlara karşı koruyor
1-7 Ağustos Emzirme Haftasında anne sütünün önemine dikkat çeken Özel Egekent Hastanesi Çocuk Sağlığı...

Haberi Oku