Sağlık:
banner175
Birçok kez ölümden dönen hasta, Egekent'te takılan kalp piliyle hayata tutundu
 Denizli’de yaşayan 41 yaşındaki Ali Gültekin, 2008 yılında ilk kez kalp kriziyle tanıştı. Kendisine yapılan anjiyo sonrası darlık tespit edilen damarına stent takılan Gültekin, sigara alışkanlığından vazgeçemeyince  2011 yılında tekrar göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurdu. Anjiyo sonrası by-pass olmasına karar verilen Gültekin, sigara kullanmaya devam edince 21 Mart 2022 tarihinde göğüs ağrısı yeniden başladı.
 
Kalp masajıyla hayata döndürüldü
Şikayetlerini önemsemeyen Ali Gültekin, geçirdiği ikinci kalp krizinin ardından bilincini kaybetti. Ambulansla Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Gültekin’e 45 dakika boyunca kalp masajı yapıldı. 45 dakikanın yoğun çabanın ardından hayata döndürülen Gültekin, 10 gün Denizli Devlet Hastanesi’nde makineye bağlı tedavi gördükten sonra taburcu oldu.
 
Tekrar aynı sıkıntıları yaşanmaması için kalp pili takıldı
Kalp krizi yıllar içinde tekrarlayan ve birçok kez ölümden dönen Ali Gültekin, 4 Nisan tarihinde Özel Egekent Hastanesi’ne başvurdu. Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Fatih Çam tarafından bir damarında ciddi oranda daralma tespit edilen Gültekin, damarına stent takılmasının ardından taburcu edildi. Benzer şikayetlerinin tekrarlaması üzerine 19 Nisan’da yeniden Egekent Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Fatih Çam’a başvuran Gültekin’in aynı sıkıntıları tekrar yaşamaması için şoklama özelliği olan kalp pili taktı.
 
Birçok kez ölümden dönen hastayı başarılı bir operasyonla sağlığına kavuşturan Uzm. Dr. Fatih Çam, “Ali Bey, henüz 41 yaşında ama sigara kullanımını bırakmamasının da etkisiyle birçok kez kalp rahatsızlığı yaşamış ve ölümden dönmüş. Aynı sıkıntıları yaşamaması için şoklama özelliği olan kalp pili taktık ve hastamızı sağlığına kavuşturduk” dedi.
 
Hastanın sigara kullanımı devam ederse tekrar aynı sıkıntıları yaşayacağını vurgulayan Uzm. Dr. Çam, “Hastamızdan sigara içmeme sözü alarak kendisini taburcu ettik” ifadelerini kullandı.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Anne sütü bebeği enfeksiyonlara karşı koruyor
1-7 Ağustos Emzirme Haftasında anne sütünün önemine dikkat çeken Özel Egekent Hastanesi Çocuk Sağlığı...

Haberi Oku