Sağlık:
banner175
Birkaç saat ile hayatı kurtuldu
Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nden Prof. Dr. Bilgin Emrecan, Çetin Ünal’ı hayata döndüraen operasyonu anlattı:
 
BİRKAÇ SAAT GEÇ GİTSE…
“Hastanın genel durumu kötü şekilde acil ameliyata alındı. Hastamızda aort kapak ve yırtık olan aort bölgesi  beyin damarlarının çıktığı bölgelerle beraber suni damarla ve yapay kalp kapakçığı ile değiştirildi. Kalbinin çevresinde kan birikimi ilerlemiş olduğundan birkaç saat daha gecikme olsa hayatını kaybedebilirdi. Hastamızın ameliyatı ve sonrası çok iyi seyretmesi üzerine ameliyattan sonraki 2. gün servise çıkarıldı ve 9. günde de taburcu edildi.
 
DİKKATLİ OLMAK GEREK
Bu hastalık kalp krizi gibi kendini gösteren ancak kalp krizinden çok daha tehlikeli ve genç hastaları da etkileyebilen bir hastalıktır. Aort damarının içerden tabakalar halinde yırtılması sonucu oluşur ve damar duvarı içerideki kan basıncını taşıyamayacak duruma gelir. Organların beslenmesi bozularak organ yetmezliği veya aort damarında patlama gelişerek ölümle sonuçlanır. Saatlik ölüm riski %3'lere çıkan aort diseksiyonu müdahale edilmezse maalesef birkaç gün içinde ölümle sonuçlanmaktadır.
 
ACİL AMELİYAT GEREKİR
Prof. Dr. Emrecan bu hastalığın tanı konulur konulmaz cerrahi olarak müdahale edilmesi gereken acil bir tablo olduğunu, saatler hatta dakikalar bile önemli olduğundan hem tanı koymak hem de cerrahi olarak tedaviye almak için hızla tecrübeli bir merkeze yönlendirilmesi gerektiğini de belirtti. 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Anne sütü bebeği enfeksiyonlara karşı koruyor
1-7 Ağustos Emzirme Haftasında anne sütünün önemine dikkat çeken Özel Egekent Hastanesi Çocuk Sağlığı...

Haberi Oku