Sağlık:
banner175
Büyükşehir çölyak hastalarını unutmadı
Denizli Büyükşehir Belediyesi uzun yıllar sürdürdüğü çölyak hastalarına glütensiz gıda destek programını bu yıl da sürdürdü. 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü'nde düzenlenen anlamlı etkinlik Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda yapıldı. Burada düzenlenen programa, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Erdal Işık, çölyak hastaları ve yakınları katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin çölyak hastalarının yaşam standartlarının daha da iyileştirilmesi amacıyla yaptığı glütensiz gıda desteğinden 250 çölyak hastası faydalandı.  
 
Başkan Osman Zolan'a teşekkür
 
Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Denizli Büyükşehir Belediyesinin çölyak hastalarına yönelik gıda desteğinin bu yıl da sürdüğünü belirtti. Glütensiz gıdaların gerek fiyatı gerekse temini konusunda zorluklar olduğunu, bu zorlukları bir nebze azaltmak için çölyak hastalarına gıda desteğinde bulunduklarını ifade eden Gökoğlan, bu konuda her zaman destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a teşekkür etti. Konuşmanın ardından çölyak hastalarına glütensiz gıda dağıtımı yapıldı.
 
Çölyak nedir?
 
Çölyak, bağışıklık sistemine bağlı sindirim sistemini ilgilendiren bir hastalık olup, hasta kişilerde buğday, arpa, yulaf, çavdar gibi tahılların içerisinde bulunan gluten isimli bir proteinin ince bağırsakta parçalanamamasından meydana gelen bir emilim bozukluğu hastalığıdır. Tedavisi ömür boyu glutensiz diyettir.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Anne sütü bebeği enfeksiyonlara karşı koruyor
1-7 Ağustos Emzirme Haftasında anne sütünün önemine dikkat çeken Özel Egekent Hastanesi Çocuk Sağlığı...

Haberi Oku