Sağlık:
banner175
Büyükşehir'den tek tuşla acil sağlık yardımı
Günlük yaşam faaliyetlerini tek başına sürdüremeyen, evde bakım hizmetine ihtiyaç duyan; yaşlı, engelli ve yatalak vatandaşlara bakım ve sağlık hizmeti veren Denizli Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım ve Sağlık Merkezi, yalnız yaşayan hastaların hayata daha güvende bakabilmeleri için yeni bir uygulama başlattı. Denizli Büyükşehir Belediyesi, evde bakım ve sağlık hizmeti verdiği yalnız yaşayan, yürümekte güçlük çeken ve yatalak hastaların evlerine acil bir durumda iletişime geçmek için "Acil Yardım Cihazı" yerleştirdi. İlk etapta 30 dolayında ihtiyaç sahibi vatandaşın yatak ucuna yerleştirilen cihazlarda 3 ayrı buton bulunuyor. Cihaz ile hastalar acil bir durumda 112 Acil'e, sağlıkları ile ilgili bir bilgiye danışmak için Denizli Büyükşehir Belediyesinin 7x24 saat hizmet verdiği 444 85 20 numaralı Tıbbi Danışma Hizmeti hattına veya kendisinin belirlediği bir yakınına tek tuşla ulaşabiliyor.
 
Hayat kurtaran kolye
 
Acil Yardım Cihazı ile ihtiyaç sahiplerinin ilgili kurum ve kişilere doğrudan ve kesintisiz iletişim kurması amaçlanırken, acil bir durumda hastanın cihazdan uzak olması ihtimali de düşünüldü. Hastanın mutfak gibi evinin başka bir odasında olabileceği ihtimali de göz önüne alınarak yanında taşıyabileceği seyyar bir cihaz daha verildi. Kolye şeklinde olan cihazı boynuna asarak taşıyabilen hasta acil bir durumda 112 Acil'e tek tuşla ulaşabiliyor.
 


"Vatandaşlarımız daha güvende"
 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Evde Bakım ve Sağlık Merkezi ile Denizli'de kimsenin sahipsiz kalmamasını hedeflediklerini belirterek, proje ile kısa sürede binlerce vatandaşa ulaşarak dertlerine derman olduklarını söyledi. Denizli'nin 19 ilçesi ile 622 mahallesinde evde bakım ve sağlık hizmeti verdiklerini, projenin her geçen gün büyüdüğünü anlatan Başkan Osman Zolan, yalnız yaşayan, yürümekte güçlük çeken ve yatalak hastalara zaman kaybetmeden ulaşmak için yeni bir uygulama getirdiklerini aktardı. Söz konusu vatandaşların evlerine Acil Yardım Cihazı yerleştirdiklerini anlatan Başkan Osman Zolan, "Biliyorsunuz acil sağlık müdahalelerinde saniyeler bile çok önemli. Acil bir durumda bir yakınına veya acil sağlık hattına ulaşmak için zaman harcamak zorunda kalan vatandaşlarımız artık tek tuşla sesini duyurabilecek. Uygulama ile birçok hayatın kurtarılabileceğini düşünüyorum. Bizler 'Denizlimizde kimse sahipsiz kalmayacak’ dedik. Şükürler olsun vatandaşlarımıza umut olmaya devam ediyoruz. Onların hayata daha güvenli bakması adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.
 
Dev sağlık ordusu
 
Denizli Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım ve Sağlık Merkezi, 3 doktor, 39 sağlık personeli, 10 ambulans, 78 araç  ve 224 personeliyle Denizlililere hizmet veriyor. Evde Bakım ve Sağlık hizmetinin yanı sıra tam teşekküllü ambulanslarıyla hasta nakil hizmeti de veren Denizli Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım ve Sağlık Merkezi’ne 0 (258) 377 20 12 numaralı telefon ile başvuru yapılabiliyor.
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Anne sütü bebeği enfeksiyonlara karşı koruyor
1-7 Ağustos Emzirme Haftasında anne sütünün önemine dikkat çeken Özel Egekent Hastanesi Çocuk Sağlığı...

Haberi Oku