Sağlık:
banner175
Büyükşehir'den sağlığa büyük destek
Denizli’de her alanda gerçekleştirdiği yatırımlarla halkın yaşam kalitesini yükselten Büyükşehir Belediyesi, sağlıkta dev bir yatırıma imza atıyor. Büyükşehir Belediyesi, Denizli Valiliği ile yaptığı protokol kapsamında Denizli’ye 2 adet 112 acil sağlık istasyonu ve içerisinde Aile Sağlığı Merkezi (ASM) ve Ulusal Medikal Kurtarma Merkezi (UMKE) olacak sağlık kompleksi kazandıracak. Proje kapsamında Denizli Valiliğinde düzenlenen protokol törenine; Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı katıldı. Vali Altıparmak, “Bugün Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte sağlıkla ilgili yapılacak 3 ayrı hizmet binasının protokolü için karşınızdayız. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve heyetine teşekkür ediyoruz. Elbette ki Büyükşehir’in de bizim de temel amacımız Denizlililere hizmet etmek. Genel bütçe içinde yeterli kaynak ayrılamadığı için bizim çağdaş Denizli’ye modern sağlık hizmeti verme açısından yetersiz kaldığımız noktada Büyükşehir Belediyemizin devreye girmesi çok anlamlı” dedi.
 
Vali Altıparmak’tan Büyükşehir’e teşekkür
 
Büyükşehir Belediyesi’nin bir zorunluluğu olmamasına rağmen böyle bir projeyi Denizli’ye kazandıracağını belirten Vali Dr. Altıparmak, “Bu hizmet anlayışından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Ben bu güzel hayrın Mevlam tarafından kabul edilmesini, kentimize örnek olmasını diliyorum. Çünkü yaşam kalitesi ve standartlarına baktığımız zaman Denizli’nin çok daha üst sıralarda olması lazım. Bu da bu şekilde ilave destek ve katkılarla olabilir. Ben şimdiden Denizlimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
 
Başkan Zolan: “Her şeyin başı sağlık”
 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, güzel bir iş için bir arada olduklarını ifade ederek, “Her şeyin başı sağlık. Sağlık olmadan hiçbir şeyin kıymeti yok. Vatandaşlarımıza daha kaliteli daha seri sağlık hizmeti verebilmek adına Valimizle yaptığımız istişareler sonucunda İl Sağlık Müdürlüğümüzün ihtiyacını karşılayacağız. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak sağlığa katkı vermek, insanlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek ve yardım talebinde bulunduklarında anında ulaşabilmek istiyoruz. Çünkü herhangi sağlık ihtiyacında saniyeler, dakikalar çok önemli; bu noktada yerinde hizmet sağlayabilmek lazım” dedi.
 


“Görev edindik”

 
Başkan Zolan sözlerine şöyle devam etti: “İstiyoruz ki, milletimiz rahatsızlandığında, ‘Alo’ dediğinde sağlık çalışanlarımız bir dakika öncesinden olay yerine ulaşabilsin. Her ne kadar asli görevimiz değilse de, biz bu noktada bunu görev edindik. Konu vatandaşımız ise biz bu protokolleri yapacağız. Şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum.” Vatandaşların sağlıklı kalması için ilgilerinin ve çalışmalarının devam edeceğini vurgulayan Başkan Zolan, “Sağlık için yeşil alanlara yatırım yapıyoruz. Temiz bir havada insanlarımızın yaşaması için gayret gösteriyoruz. Ama onun ötesinde direk sağlık hizmeti noktasında da katkı sağlamak istedik. İnşallah bu bağlantılarla Denizlimiz daha yaşanabilir bir şehir olsun, insanlarımız daha da mutlu olsun. Sağlığa katkımız devam ediyor. Bundan sonra da vatandaşlarımızın sağlığı ve şehirdeki yaşam kalitesinin yükselmesi adına çalışmalarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.
 
Arsalar da Büyükşehir Belediyesinden
 
Denizli Büyükşehir Belediyesinin, Denizli Valiliği ile imzaladığı protokol kapsamında, Bağbaşı ve Karahasanlı Mahallesi’ne birer adet 112 Acil Servis istasyonu, Sırakapılar Mahallesi’ne ise bir adet sağlık kompleksi yapılacak. Arsaları da Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak yatırımlar dahilinde Bağbaşı ve Üçler’deki 112 Acil Servis İstasyonunda; ilaç ve malzeme deposu, giriş ve bekleme salonu, acil personelinin kullanımı için oda ve ambulans park alanı olacak. Sırakapılar Mahallesi’nde yapılacak ve içerisinde ASM ve UMKE olacak sağlık kompleksinde ise, ilaç ve malzeme deposu, giriş ve bekleme salonu, acil personelinin kullanımı için oda, toplantı salonu, 4 adet poliklinik, acil müdahale odası, laboratuar, aşı odası, simir odası bulunacak.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Anne sütü bebeği enfeksiyonlara karşı koruyor
1-7 Ağustos Emzirme Haftasında anne sütünün önemine dikkat çeken Özel Egekent Hastanesi Çocuk Sağlığı...

Haberi Oku