Sağlık:
banner175
Denizli Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne kanser taraması ödülü
Denizli’de kanserle yapılan mücadele çalışmaları kapsamında 2017 yılında Kolorektal (Bağırsak) Kanser Taramasında 50-70 yaş aralığındaki 47 bin 282 kişi taramadan geçirilmişti. Denizli’de yapılan bu taramalar da Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ödül töreninde hedef nüfusu 100 bin üstü olan iller arasında 3’lük ödülünü getirdi. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Aytekin Polat Denizli adına bu ödülü Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın elinden aldı.
 
Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk de Denizli’de kanser tarama çalışmalarının büyük bir özveriyle yürütüldüğünü belirterek; “ Kanserde erken tanı hayat kurtarır. Bu doğrultuda ilimizde bulunan Pamukkale ve Merkezefendi KETEM’de eğitim, danışmanlık gibi hedef nüfusa yönelik toplum tabanlı kanser tarama çalışmalarını ücretsiz yürütüyoruz. Bu doğrultuda 2017 yılında ilimizde 47 bin 282 kişinin Kolorektal Kanser taraması gerçekleştirildi.  Yapmış olduğumuz bu taramayla Türkiye’de hedef nüfusu 100 bin üstü olan iller arasında en çok tarama yapan 3. İl olduk ve Sağlık Bakanımızın elinden ödülümüzü aldık. Bu ödülün alınmasında emeği geçen, KETEM, Aile Sağlığı Merkezleri ve Toplum Sağlığı Merkezlerindeki çalışma arkadaşlarıma ve sağlıklarını düşünerek tarama yaptıran vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Anne sütü bebeği enfeksiyonlara karşı koruyor
1-7 Ağustos Emzirme Haftasında anne sütünün önemine dikkat çeken Özel Egekent Hastanesi Çocuk Sağlığı...

Haberi Oku