Sağlık:
banner175
Denizli, organ bağışını yaygınlaştırmak için örnek kampanya başlattı
‘Her Bağış Yeni Bir Hayat’ sloganıyla başlatılan, Denizli Valisi Hasan Karahan’ın başkanlık ettiği kampanya için Denizli İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Denizli Müftülüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.
 
PROJE TÜM DENİZLİ’YE YAYILACAK
Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’ndeki toplantıda  proje hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk “İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle yapacağımız protokolle okullarda öğrenciler aracılığıyla velilere organ bağışının önemini anlatan mektuplar göndereceğiz. İl Müftülüğü ile birlikte her hafta farklı camide organ bağışıyla ilgili vaaz verilerek, camide vatandaşlardan organ bağışı alacağız. Yine Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’yle birlikte Kredi Yurtlar Kurumu’nun önünde stant açarak üniversite öğrencilerinden organ bağışı alacağız. Ayrıca çeşitli kurumlarda organ bağış eğitimleri düzenlenecek ve eğitim sonrası stantlar kurularak organ bağışı kabulü yapacağız” dedi.
 
MÜFTÜ AŞIK: ORGAN BAĞIŞI GEREKLİ
Denizli Müftüsü Mehmet Aşık organ bağışının dinimizce caiz olduğunu hatta caizin ötesinde insan hayatını kurtarmak için gereklilik olduğunu vurgulayarak, Maide suresinin 32. Ayetindeki “Her Kim Bir Hayatı Kurtarırsa, Bütün İnsanları Kurtarmış Gibi Olur” ayetiyle örnek verdi.
 
VALİ KARAHAN: TEŞVİK ETMELİYİZ
Vali Hasan Karahan ise organ naklinin Türkiye’nin ciddi sorunlarından birisi olduğunu söyleyerek  bu konuda topluma önder olmak ve vatandaşları organ bağışına teşvik etmek gerektiğini söyledi. Karahan; “Organ bağışının organ bekleyen hastalar için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. İlimize baktığımızda da organ bağış sayılarının Türkiye ve Dünya ortalamasının altında kaldığını görüyoruz. Toplumda yeterli duyarlılığı oluşturabilirsek organ bağışına daha fazla katılım olacağına inanıyorum. Zaten biliyorsunuz Devletimiz organ bağışını teşvik ediyor. Dinen de organ bağışı pek çok güzelliği içinde barındıran hayırlı bir iş. Bir de organ bekleyenin bizim en sevdiğimiz bir kişi olabileceğini de düşünmemiz lazım. Ben buradan tüm vatandaşlarımızı organ bağışında bulunmaya davet ediyorum” dedi. 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Anne sütü bebeği enfeksiyonlara karşı koruyor
1-7 Ağustos Emzirme Haftasında anne sütünün önemine dikkat çeken Özel Egekent Hastanesi Çocuk Sağlığı...

Haberi Oku