Sağlık:
banner175
Denizli'nin şifasını dünyaya tanıtıyorlar
PAÜ Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen panele; Vali Hasan Karahan, Denizli Milletvekili Şahin Tin, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ile 52 ülkeden yerli ve yabancı 350’den fazla sağlık ve turizm alanında faaliyet gösteren temsilciler katıldı.
 
Panelin açılış bölümünde bir konuşma yapan Vali Hasan Karahan, Denizli’nin birçok alanda Türkiye’de öncü ve önder bir şehir olduğunu söyleyerek; “Denizli ihracatıyla, sanayisiyle, turizmiyle, tarım ve hayvancılık alanındaki faaliyetleri ile Türkiye’nin çalışkan insanlarının olduğu bir kent. Bende bu çalışkan insanların olduğu kente hizmet ediyor olmaktan çok mutluyum” dedi.
 
Denizli’de Termal Turizm alanında çok ciddi bir potansiyelin olduğuna dikkat çeken Vali Karahan konuşmasını şu şekilde sürdürdü;
“Bu alanda altyapımız var, yetişmiş insan gücümüz de var. Bunların yanında istekli müteşebbis girişimcilerimiz var. Dolayısıyla helva yapacak herşeyimiz var. Bundan sonra artık helva yapacağız. Zirvenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Termal su Allah’ın bir mucizesi. Denizli’miz bu konuda iddialı. Herşeyin başı sağlık. Hepinize sağlıklı ve mutlu günler diliyorum.”
 
Türkiye’de ilk kez bir uluslararası sağlık turizm zirvesinde sağlık kentlerinin oluşturulması ve markalaşmasının akademik panellerde ele alındığı 2. Uluslararası Termal Sağlık Turizm Zirvesi'ne 52 ülkeden Sağlık Bakanlığı temsilcileri, doktorlar, fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanları, seyahat acenteleri ve sigorta firmalarından 300’e yakın kişi katılıyor. Bölgeye yüksek ekonomik getirisi olacağı öngörülen kür kenti modelinin Türkiye’nin diğer kaplıca bölgelerine de örnek olması ve termal sağlık turizmindeki hedeflere katkı sağlaması bekleniyor.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Anne sütü bebeği enfeksiyonlara karşı koruyor
1-7 Ağustos Emzirme Haftasında anne sütünün önemine dikkat çeken Özel Egekent Hastanesi Çocuk Sağlığı...

Haberi Oku