Sağlık:
banner175
Diş Hekimi Mustafa Özcan'dan koronavirüs uyarısı

Koronavirüs salgınına karşı mücadele devam ediyor. Koronavirüs salgınıyla ağız sağlığının korunması da bir hayli önem taşıyor. Koronavirüs enfeksiyonu ve diş eti hastalıkları arasındaki bağlantı da bilim insanları tarafından araştırılmaya başlandı. Denizli Dental Rezidans Kurucu Diş Hekimi Mustafa Özcan, Covid-19 virüsünün bulaştığı kişilerin tükürüklerinde yoğun miktarda virüs bulunduğunu belirterek, kişilerin tüm dünyayı derinden hastalığa karşı ağız ve diş sağlığını da önem vermesi gerektiğini söyledi.

HAYAT KURTARAN ÖNERİLER
Diş Hekimi Özcan, “Covid-19 a bağlı olarak ağız bölgesi ve dişetlerinin etkilendiğini bildiren çalışmalar yapılmakla birlikte, ağızda ve dişetlerinde meydana gelen sorunlar direkt virüsle ilişkili olmaktan çok virüsün bağışıklık sistemi üzerinde ki olumsuz etkilerinin sonucunda oluşmaktadır. Tat alma duyusunun ortadan kalkması zaten hastalığın en belirgin özelliğidir. Ağız ve burun boşlukları virüsün vücuda girişinin en kolay olduğu bölgelerdir. Koruyucu özelliği olan maskelerin kullanımının yanı sıra diş fırçalama sıklığı ve süresi artırılabilir. Ellerinizi sık sık yıkayın, kişisel ağız bakımınızı yapmadan önce ve sonra, mutlaka 20 saniye süresince, etkili bir şekilde ellerinizi yıkayın” diye konuştu.

SAĞLIKLI DİŞLER İÇİN NE YAPILMALI?
Ağız ve diş sağlığının hayati derecede önem taşıdığını söyleyen Diş Hekimi Mustafa Özcan, kişisel diş bakımı hakkında önemli tavsiyelerde bulundu. Mustafa Özcan, “Mükemmel bir fırçalamada dahi dişler arasında biriken plağın uzaklaştırılması imkânsızdır. Ara yüzlerin mutlaka diş ipi ya da ara yüz fırçaları ile temizlenmesi gerekmektedir. Dengeli bir beslenme diyeti uygulanmalıdır, özellikle tatlı ve unlu; kek ve kurabiye gibi yapışkan, şekerli atıştırmalıklardan, çürüğe neden olma riski açısından yüksek kariyojenik içerikli gıdalardan uzak durun, bol lif içeren meyve ve sebzelere, beslenmenizde yer verin. Bol su için, yemeklerle birlikte ve öğünler arasında, su içmek özellikle tükürük akışınızın artmasına neden olur. Bu da diş eti problemlerinin ve diş çürüklerinin önlenmesinde etkilidir. Sigara içmeyin, sigara içilmesi, oral kavitede, gerek doğal dişlere ve diş eti dokularına gerekse günümüzde artan sayıdaki endikasyonu ile uygulanan implantların sağlığını, önemli ölçüde negatif yönde etkilemektedir. Bunun yanı sıra mukozadaki kan akışını sınırlandırmasıyla, bakteri ve virüslerin de konaklamasını kolaylaştırdığı bildirilmektedir” dedi.

banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Anne sütü bebeği enfeksiyonlara karşı koruyor
1-7 Ağustos Emzirme Haftasında anne sütünün önemine dikkat çeken Özel Egekent Hastanesi Çocuk Sağlığı...

Haberi Oku