Sağlık:
banner175
Dünyada 150 merkezde bulunan bıçaksız Gamma Knife ünitesi PAÜ'de
Denizli’de kamu hastaneleri içinde bir ilk olacak olan sağlık turizmi konusunda hizmetleri geliştirmek amacıyla PAÜ Hastanesinde bir tanıtım toplantısı düzenlendi.
 
Toplantıya, Başhekim Prof. Dr. İbrahim Türkçüer, Başhekim Yardımcıları, Başmüdür Erdinç Karataş, Hastane Müdürleri, İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Turizmi Birimi Yetkilisi Akile Kılınç, hastane avukatı Engin Yıldız,  hastane satın alma birimi personeli, Beyin Cerrahisi AD. Başkanı Prof.Dr. Feridun Acar ve ilgili firma temsilcileri katıldı.
 
Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın talimatlarıyla sağlık turizmi alanında faaliyetlerin geliştirilmesi için ulusal ve uluslararası araştırma ve incelemeler yapıldı.
 
İnsanların tedavi olma amacıyla başka bir ülkeye gitmeleri anlamına gelen Sağlık Turizmi, Sağlık Bakanlığı’nın da çok önem verdiği bir konudur. Toplantıda, sağlık turizminin kapsamı, yasal düzenlemeler ve Türkiye’deki uygulamalar katılımcılara anlatıldı.
 
Başhekim Prof. Dr. İbrahim Türkçüer yaptığı konuşmada “Sağlık Turizmi faaliyetlerimiz,  Pamukkale Üniversitesi Hastanesi olarak Gamma Knife tedavisi ile başlayacak olup diğer bölümleri de kapsayacak şekilde devam edecektir. Sağlık turizminin  hastanemize, Denizli ve ülkemize sağlayacağı katkıların önemini vurgulayarak hastalarımıza en iyi hizmeti vermeye devam edeceğiz” dedi.
 
Beyin Cerrahi AD.Başkanı Prof. Dr. Feridun Acar konuşmasında ; Herhangi bir cerrahi kesi yapılmadan; beyin tümörlerinde, beyin damar patolojilerinde ve nörolojik hastalıklarda tedavi yapılabilmesine olanak tanıyan bir radyocerrahi yöntemi olan Gamma Knife Ünitesinin, 2016 yılında hastanemizde faaliyete başlamış olduğunu, dünyada 150, Türkiye’de 11 merkezde bulunan bu yüksek teknolojili cihazın yurtdışından hastaların tedavisi için Denizli’ye gelmelerinde önemli bir avantaj olduğunu vurguladı.  
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Anne sütü bebeği enfeksiyonlara karşı koruyor
1-7 Ağustos Emzirme Haftasında anne sütünün önemine dikkat çeken Özel Egekent Hastanesi Çocuk Sağlığı...

Haberi Oku