Sağlık:
banner175
Egekent Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü Uzm. Dr. M. Hafit Arvas, 'Çocuklar için büyüme bir sağlık göstergesidir”
15 Nisan Büyümenin İzlenmesi Günü nedeniyle ebeveynlere uyarılarda bulunan Egekent Hastanesi Uzm. Dr. M. Hafit Arvas, çocuklardaki büyümesinin izlenmesinin önemini anlattı.
 
Uzm. Dr. Arvas, “Çocuklarda büyümenin belirli bir periyotta ilerlememesi çocukların gelişiminde bir problem olduğunun göstergesi olabilir. Büyümedeki bir sorun varsa bunun erken teşhisi ile sorunun kaynağı tespit edilir. Kalıtımsal da olabilir ya da beslenme, enfeksiyonlar, psikososyal nedenler gibi dış faktörlerden de kaynaklanabilir. Etkili olan dış faktörler ise bunun değiştirilmesi için önlem alınabilir. Hormon, metabolik ve kronik hastalıklar gibi nedenlerle çocukların büyümesi yaşıtlarının gerisindeyse zamanında uygulanan tedavi ile yaşıtları ile aynı seviyede olması sağlanabilir”  dedi.
 
ÇOCUKLARDA SAĞLIK BİR BÜYÜME İÇİN YAPILMASI GEREKENLER
Çocuklarda sağlıklı bir büyüme için izlenmesi gereken yollara değinen Uzm. Dr. M. Hafit Arvas, anne babalara şu tavsiyelerde bulundu:
 
“Çocuklarda büyümenin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için sağlıklı beslenme büyük bir öneme sahip. Fast food tüketim yerine sebze ve meyve ağırlıklı beslenme tercih edilmeli ve hazır gıdalardan mümkün olduğunca uzak durmaları sağlanmalıdır. Uyku saatleri düzenlenmeli. Özellikle akşam 8-11 arasındaki uyku, çocukların gelişimi için çok büyük bir öneme sahip.”
 
Sadece fiziksel sebepler değil psikolojik sebeplerin de çocukların gelişiminde etkili olduğunun altını çizen Uzm. Dr. Arvas, “Çocukların kendisini ifade edebilmesi ve isteklerinin karşılanması gelişimleri için önemli” ifadesini kullandı.
 
 
 
 
 
 
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Anne sütü bebeği enfeksiyonlara karşı koruyor
1-7 Ağustos Emzirme Haftasında anne sütünün önemine dikkat çeken Özel Egekent Hastanesi Çocuk Sağlığı...

Haberi Oku