Sağlık:
banner175
Egekent Hastanesi Diyetisyeni Müge Mertcan'dan Ramazan sonrası beslenme uyarısı
Ramazan ayı boyunca rutin beslenme alışkanlıklarının değiştiğine dikkat çeken Egekent Hastanesi Diyetisyeni Müge Mertcan, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi beslenme ve tatlı tüketimi konularında uyarılarda bulundu.
 
Rutin beslenmeye geri dönmenin besin çeşitliliğiyle olması gerektiğinin altını çizen Mertcan, “Ramazan ayında öğün sayısının azalması ve açlık süresinin uzun olması nedeniyle daha az besin tüketiliyordu. Normal rutinine dönen vücut için beslenmede arttırılan öğün sayısı ile porsiyonda da bir anda artış olması bedeni fazlasıyla yoracaktır. Bunun için porsiyonları bir anda fazlasıyla arttırmak ve tek tip beslenmeye yönelmek yerine yavaş yavaş ve çeşitli besin alımında fayda var” diye konuştu.
 
BAYRAMDA BESLENME VE TATLI TÜKETİMİ
Bayramlarda Türk kültüründeki tatlı ikramlarına da dikkat çeken Diyetisyen Müge Mertcan, “Bayramın en güzel yanı birçok kişinin ailesini ziyaret etmesi ve bayram sofralarında buluşulmasıdır. Sofrada geçirilen zamanın uzun olması nedeniyle, yemek miktarları fark etmeden artabilir ve bu durum yemek bitiminde fazla besin alımına bağlı sindirim problemleri yaşanmasına, nefes almakta zorluk çekilmesine sebep olabilir. Bundan kaynaklı gün içerisinde bağırsak problemleri ve mide yanmaları açığa çıkabilir. Bayram kültürü ülkemizde çok kıymetli bir noktada ve ikramları ile meşhurdur. Bu nedenle fazla miktarda tatlı tüketimi olmaktadır. Aynı şekilde şeker ve çikolata da fazla tüketildiği için kan şekerinin hızlı şekilde yükselip alçalmasına neden olacağından dengesizliklere yol açabilmektedir” dedi.
 
Bayram için beslenmeye dair tüyolar veren Diyetisyen Müge Mertcan, “Bayram sabahında besin alımına besleyici ve lifli besinlerle başlamak gün içerisinde iştah kontrolü sağlanmasına yardımcı olacaktır. Tatlı ikramlarının yoğun olduğu günde tercihlerde bulunmak, yoğun ve fazla miktarda tüketimden kaçınmak önemlidir. Bayramda tansiyonu, kalp hastalığı, şeker hastalığı olan kişiler sağlıklı süreç için  beslenmelerine daha fazla önem göstermesi gerekmektedir” şeklinde tavsiyelerde bulundu.
 
SU TÜKETİMİ ÖNEMLİ
Su tüketimine de her zamanki gibi dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Mertcan, şu önerilerde bulundu:
 
“Su tüketimi her zaman çok önemli. Bayram nedeniyle, çay, kahve gibi normal günden fazla tüketilen sıvıların yanında, su tüketimini dengelemeyi hatırlamak faydalı olacaktır. Gün içerisinde yeterli su tüketimini alışkanlık haline getirilmelidir.”
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Anne sütü bebeği enfeksiyonlara karşı koruyor
1-7 Ağustos Emzirme Haftasında anne sütünün önemine dikkat çeken Özel Egekent Hastanesi Çocuk Sağlığı...

Haberi Oku