Sağlık:
banner175
Egekent Hastanesi'nden öğrencilere hijyen eğitimi
Denizli Özel Egekent Hastanesi tarafından Özel Ferhatlar Eğitim Kurumları’nda düzenlenen etkinlikte Egekent Hastanesi Başhemşiresi Hülya Koçer ile Eğitim ve Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Havva Demirel tarafından öğrencilere el hijyeninve önemini anlattılar.  


Egekent Hastanesi’nin Özel Ferhatlar Eğitim Kurumları öğrencilerine yönelik gerçekleştirdiği etkinlikte öğrencilere el hijyeni ve önemi anlatıldı. Eğlenceli vakit geçiren Ferhatlar Koleji öğrencileri, Egekent Hastanesi Eğitim ve Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Havva DEMİREL ile yaptıkları parmak boya deneyi ile mikropların elimizde nasıl konumlandığını gözlemlediler. Öğrenciler, deneyin devamında el hijyeni ile hastalıklardan nasıl korunacaklarını ve ellerini nasıl yıkayacaklarını öğrendiler. El yıkama konusunda eksiklikler olduğuna değinen Hemşire Havva Demirel, “ El yıkama parmak aralarını  ve el bileklerini kapsayacak şekilde olmalı” ifadesini kullandı.
“Son İki Yıl Bize Hijyenin Ne kadar Önemli Olduğunu Gösterdi”

Geçirdiğimiz son iki yılda hayatımıza giren virüsün bize yaşattığı sıkıntılara ve temizlik ile korunmanın mümkün olduğuna dikkat çeken Egekent Hastanesi Başhemşiresi Hülya KOÇER, “ Son iki yıl bize hijyenin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Özellikle el hijyeni ile hastalıkları önlememiz mümkün. Dışarıdan geldiğimizde, tuvaletten sonra, yemeklerden önce ve saçlarımıza dokunduktan sonra mutlaka ellerimizi yıkamalıyız” şeklinde konuştu.
Eğlenceli bir şekilde geçen etkinlik sonrası öğrencilere dezenfektan hediye edildi. Etkinlik, öğrencilere “El Yıkama Sertifikası” verilmesi ve fotoğraf çekimi ile son buldu.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Anne sütü bebeği enfeksiyonlara karşı koruyor
1-7 Ağustos Emzirme Haftasında anne sütünün önemine dikkat çeken Özel Egekent Hastanesi Çocuk Sağlığı...

Haberi Oku