Sağlık:
banner175
Emzirmek de önemli, anne sütü de
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi yeni dönem çalışmalarına büyük bir hızla başladı. Dünya Emzirme Haftası etkinlikleri nedeniyle anne adaylarına ve hamile yakınlarına yönelik emzirme eğitimi düzenlendi. Kent Konseyi binasında düzenlenen etkinliğe Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akın, anne adayları ve hamile yakınları katıldı. Kadınlar için çeşitli eğitimler düzenleyerek bilgilenmelerine katkı sağlayacaklarını kaydeden Kadın Meclisi Başkanı Özen, “Dünya Emzirme Haftası etkinlikleri kapsamında anne adaylarımızın yaşayacağı güzel bir süreç var. Burada anne adaylarımızın yanı sıra anneanne ve babaanne adaylarımız da eğitimlerimizden öğrendikleri bilgileri, bebeklerin nasıl emzirilmesi gerektiğini gelinlerine, kızlarına anlatacaklar” dedi.
 
Anne sütünün önemi anlatıldı
 
Anne sütünün önemi ile ilgili bilgiler veren Denizli Odak Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Sorumlusu ve Eğitim Hemşiresi Neşe Emecioğlu ise şunları söyledi: “Anne sütü bebeği besler. Anne sütü en doğal ve en taze besindir. Kolay ve hızlı sindirilir. Alerji yapmaz. Bebeği hastalıklardan korur. Bazı kanser türlerinden korur ve bebeğin zihinsel gelişimine katkı sağlar. Anne sütü ilk 6 ayda bebeğinizin ihtiyacının yüzde 100'ünü, 12’nci ayda yüzde 50'sini, 12’nci aydan sonra ise yüzde 30'unu karşılar.”
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Anne sütü bebeği enfeksiyonlara karşı koruyor
1-7 Ağustos Emzirme Haftasında anne sütünün önemine dikkat çeken Özel Egekent Hastanesi Çocuk Sağlığı...

Haberi Oku