Sağlık:
banner175
Fizik tedavi hastanesi seneye hazır
Ağustos 2017 tarihinde yapımına başlanan PAÜ Karahayıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin inşaatını ziyaret eden heyette Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ başta olmak üzere, Akarlar İnşaat Firması Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akar,  Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdinç Duru, Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, PAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çiftçi, PAÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Mehmet Ali Sarı, PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer, PAÜ Hastaneleri Başhekim Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Erhan Uğurlu, Pamukkale Nobel Tıp Merkezi Kaplıca Kür Hekimi, Mesul Müdürü ve Rektör Danışmanı Dr. Turgay Sehil, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Azmi Gün hazır bulundu. Rektör Bağ ve beraberindeki üniversite yönetim heyeti, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Azmi Gün ve Akarlar İnşaat Firması Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akar’dan inşaatı süren hastane hakkında teknik ve fiziki anlamda bilgi alarak alanda incelemeler yaptı.
 
Proje hakkında teknik bilgiler veren Yapı İşleri Daire Başkanı Azmi Gün, PAÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin 19 bin 746 m2’lik arsa üzerinde yapıldığını, dört ayrı blok şeklinde 96 yataklı olarak tasarlandığını söyledi. Projenin toplam inşaat alanının 23 bin 326 m2 olduğunu ifade eden Gün, kapalı otopark alanı 4 bin 268m2 (100 araçlık), 30 araçlık açık otopark ve 8.000 m2’de yeşil alan olacak şekilde planlandığını söyledi. PAÜ Yapı İşleri Daire Başkanı Azmi Gün, geçen yıl inşasına başlanan hastanenin 2019 yılının sonlarına doğru hastanenin tamamlanacağının bilgisini verdi.
 
Konu ile ilgili açıklama yapan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, uzun yıllardır Denizli’nin gündeminde olan, ülkenin termal tedavi ve terapi alanında önemli bir sağlık merkezi haline gelecek PAÜ Karahayıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin Denizli ili ve Karahayıt bölgesi için aynı zamanda termal turizm kapsamında kalkınmasında katkısının anlamlı olacağını vurguladı. Rektör Bağ, ‘‘Karahayıt bölgesi kısa sürede sağlık ve turizm yerleşkesi haline dönüşerek ulusal ve uluslararası platformlarda marka olacak. Bu bölgede yer alacak PAÜ Karahayıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ile ülkemiz ve Denizli artık modern bir ‘termal kür ve sağlık merkezi’ne kavuşacak.’’ şeklinde konuşmasını tamamladı.

banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Anne sütü bebeği enfeksiyonlara karşı koruyor
1-7 Ağustos Emzirme Haftasında anne sütünün önemine dikkat çeken Özel Egekent Hastanesi Çocuk Sağlığı...

Haberi Oku