Sağlık:
banner175
Fizyoloji ödülleri
Dört gün süren kongre boyunca araştırmacıların yapmış oldukları çalışmaları sergiledikleri sözlü poster ve bildiri sunumlarını değerlendiren Türk Fizyolojik Bilimler Derneği Bilim Kurulu, kongrenin son günü yapılan kapanış töreninde başarılı buldukları çalışmaları ödüllendirerek taçlandırdı.
 
Sözlü poster sunumları arasından birincilik ödülünü ‘Omurilik Hasarı Sonrası Tekrarlayan Manyetik Uyarım Tedavisinin Motor Aktivite ve Nöron Sağ Kalımına Olan Etkisi’ konulu çalışmasıyla Arman Dalay, ikincilik ödülünü ‘Deneysel Hipertansiyon ile Oluşturulan Sıçanlarda İrisinin Etkileri’ konulu çalışmasıyla Pınar Tayfur, üçüncülük ödülünü ise ‘Arkuat Çekirdekte Bulunan ChAt Nöronlarının İştah Devrelerindeki Rolü ve Elektrofizyolojik Analizi’ konulu çalışmasıyla Özge Başer elde etti.
 
Sözlü bildirilerde birincilik ödülünü ‘Oatp1a5’in Beyin Felci Sonrası Doku İlaç Birikimi ve hasarı Üzerine Olan Etkileri’ başlıklı çalışması ile Aysun Dilden, ikinciliği ‘Deneysel Endotoksemi Modelinde Bir Anjiotensin Dönüştürücü Enzim Aktivitörlerinin Renin Tensin Sistemi Üzerindeki Etkileri’ başlıklı çalışması ile Aslı Kandil, üçüncülüğü ise ‘Diyette Alınan Farklı Dozlardaki Sülfitin Beyin Dokusunda Ariştonik Asit Yolağına Etkileri’ başlıklı çalışmasıyla Narin Derin ile ‘Pentilan Tetrazol ile Oluşturulan Epilepsi Modelinde Timoklinin Nörotrofik Etkisi’ başlıklı çalışması ile Mukaddes Pala elde etti.
 
Derneğin bilim kurulu, bu yılki TFBD Genç Araştırmacı Ödülü’nü ise Ayşe Özkan’a verdi.
Kapanış ve ödül töreninin ardından gerçekleştirilen TFBD Olağan Genel Kurulu ardından 43. Ulusal Fizyoloji Kongresi sona erdi.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Anne sütü bebeği enfeksiyonlara karşı koruyor
1-7 Ağustos Emzirme Haftasında anne sütünün önemine dikkat çeken Özel Egekent Hastanesi Çocuk Sağlığı...

Haberi Oku