Sağlık:
banner175
Kalp nakli ile hayata tutundu, organlarını bağışladı

Denizli’de 6 aydır kalp yetmezliği tedavisi gören ve donör bekleyen 31 yaşındaki işçi Necip Fazıl Çetin’e beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın ailesi tarafından organlarının bağışlanmasıyla Akdeniz Üniversitesi’nde kalp nakli yapıldı. 15 günü yoğun bakım olmak üzere 35 gün hastanede kalan Çetin sağlığına kavuşarak dünyaya yeniden merhaba dedi.
 
Necip Fazıl Çetin’in organ nakliyle sağlığına kavuşmasının ardından Çetin Ailesi’nde büyük sevinç yaşandı. Kalp naklinden önce organ bağışında bulunmayan Necip Fazıl-Elife Çetin çifti Bozkurt Toplum Sağlığı Merkezi’nde görevli sağlık çalışanlarını evlerine davet ederek organ bağışında bulundu.
 
Ameliyat sonrası sağlığına kavuşan ve ilk iş olarak organ bağışında bulunan Necip Fazıl Çetin hastalık sürecini ve organ bağışı konusundaki düşüncelerinin nasıl değiştiğini anlattı.
 
Çetin, “Bir gün grip şikayetiyle doktora gittim. Doktor beni kardiyoloji uzmanına yönlendirdi. Kardiyoloji uzmanının yaptığı tahlil ve tetkikler sonunda kalp yetmezliği olduğunu ve nakil yapılması gerektiğini öğrendim ve hemen nakil sırasına girdim. 6 ay ilaç tedavisi olduktan sonra, Akdeniz Üniversitesi’nden gelen bir telefonla hayatım değişti. Bana uygun donör çıktığını ve hemen gelmemi söylediler. Beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın organlarının ailesinin tarafından bağışlanmasıyla kalp nakli oldum. Kalp rahatsızlığım çıkmadan önce organ bağışı konusunda bilgi sahibi değildim. Televizyonlarda, gazetelerde organ naklini duyuyordum fakat insan kendi başına gelmeyince önemsemiyor. Nakil olduktan sonra organ bağışının önemini anladım. Organ bağışı bir can, bir umuttur. Herkesi organ bağışında bulunmaya davet ediyorum” dedi.
 
Elife Çetin de eşinin yaşadığı kalp yetmezliği sonrasında organ bağışının önemini anladıklarını belirterek, “Eşimin başına bu durum gelmeseydi organ bağışında bulunur muydum bilmiyorum. Ama şuan düşündüğümde ve yaşadıklarımızı göz önüne aldığımda organ bağışında bulunmak istedim. Bir kişiye can vermek onun hayata tutunması sağlamak güzel bir duygu. Umarım organ bağışı bekleyen tüm hastalar nakille sağlıklarına kavuşur” dedi.
 
Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk de Çetin Ailesi’ne geçmiş olsun dileklerini iletti. Öztürk, “Çetin Ailesi organ bağışının iki evresini birden yaşadı. Yaklaşık 6 ay kalp nakli bekledi ve uygun donörün çıkmasıyla sağlığına kavuştu. İlk iş olarak da organ bağışında bulundu. Ailemizin organ bağışı konusunda göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı çok teşekkür ediyorum. Organ bağışlamış olan ailemize de baş sağlığı diliyorum ve hayatı kurtulan hastalarımız adına şükranlarımı sunuyorum. Buradan herkesi bir kez daha organ bağışında bulunmaya davet ediyorum” dedi.
 
 

banner209
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Anne sütü bebeği enfeksiyonlara karşı koruyor
1-7 Ağustos Emzirme Haftasında anne sütünün önemine dikkat çeken Özel Egekent Hastanesi Çocuk Sağlığı...

Haberi Oku