Sağlık:
banner175
Kanser riskini yüzde 40 azaltmak bu yolla mümkün
Teknoloji Fakültesi’nin düzenlediği Denizli Merkezefendi Toplum Sağlığı Merkezi Ketem Sorumlusu pratisyen hekim olan Dr. Sedef İnan’ın konuk edildiği ‘Bugün Benim Doğum Günüm’ isimli sunumunda kanserde erken tanıya dikkat çekildi.
 
Teknoloji Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte sunum yapan Ketem Sorumlusu Dr. Sedef İnan yaptığı sunumda kanserde risk etkenleri,  kanserin belirtileri, erken tanı ve tedavi konularında katılımcılara bilgi verdi.
 
Sunumunda kanserde ölüm oranını düşürmek ve kaliteli bir yaşam için en iyi yolun erken tanı ve tedavi olduğunu vurgulayan Dr. İnan kanserde erken tanı yöntemlerine de değindi. Meme kanseri, Serviks kanseri, Prostat kanseri, Kolorektal kanser türleri hakkında katılımcılara bilgiler veren Dr. İnan, KETEM olarak yaptıkları çalışmaları anlattı.
 
Dünyada her üç dakikada bir kadına meme kanseri tanısı konup; her on bir dakikada bir kadının meme kanseri yüzünden hayatını kaybettiğini söyleyen Dr. Sedef İnan, yirmi yaşını aşmış kadınların her ay kendi kendilerine meme muayenesi yapmalarını ve kırk yaşını aşmış kadınların ise iki yılda bir mamografi çektirmelerini önerdi.
 
Haftada üç kez yapılacak egzersizin kanser riskini %40 azalttığını vurgulayan Dr. İnan, doğal beslenmenin kanserden korunma konusunda çok önemli bir konu olduğunu belirtti.
 
Kanserde erken tanı ile kanserin tedavisinin kolaylaşacağına, tedavi giderlerinin azalacağına, doku ve organ kaybının önleneceğine ve en önemlisi hayat kurtardığının altını çizen Dr. Sedef İnan, sağlığın her şeyden önemli olduğunu hatırlatarak herkese sağlıklı bir ömür diledi.
Etkinliğin sonunda, Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nilgün Kabay, Dr. Sedef İnan’a günün anısına hediye takdim etti.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Anne sütü bebeği enfeksiyonlara karşı koruyor
1-7 Ağustos Emzirme Haftasında anne sütünün önemine dikkat çeken Özel Egekent Hastanesi Çocuk Sağlığı...

Haberi Oku