Sağlık:
banner175
Obezite ile mücadele için diyetisyen oldu, önce kendini değiştirdi
Çocukluk döneminde fazla kilolarıyla mücadele eden, bir türlü ideal kilosuna ulaşamayan Şerife Özkan üniversite sınavına hazırlanırken annesinin diyetisyenlik diye bir mesleğin olduğunu ve bu mesleği seçerse kendi kilolarından da kurtulabileceğini söylemesiyle Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Diyetetik Bölümünü kazanarak okumaya başladı. Özkan, üniversite yıllarında kilo verse de sonraki yıllarda tekrar kilo almaya başladı. 2009 yılında Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’nde diyetisyen olarak göreve başlayan Şerife Özkan aynı yıl doğum da yaptı. Doğumdan sonra 105 kiloya kadar çıkan ve o gün zayıflamaya karar veren Şerife Özkan beslenmesini düzenleyerek ve hayatındaki hareketi artırarak 40 kilo birden verdi ve 65 kiloya düştü. Şerife Özkan şimdide kendi hayatından edindiği izlenimlerle birlikte Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’nde hastalara sağlıklı kilo verdirmek için çalışmalarını sürdürüyor.
 
Dış görünüşünün mesleğini yaparken kendisine bir engel olmadığını fakat gelen hastaların karşısında obez birini görünce önyargı ile yaklaştığını söyleyen Diyetisyen Şerife Özkan;“ Kiloluyken hastanede çalışmaya başladığımda hastaların kendi aralarında benim kilolu olduğumu söylediklerini ve onları zayıflatamayacağımı düşündüklerini gördüm. Hastalarım uyguladığım diyet programları ve yaşam standartlarındaki değişikliklerle kilo verdiklerini gördüler. Evet, ilk diyetisyene geldiklerinde bir önyargı oluyor. Ben bu önyargıyı kırdım. Kilo verdiğimde benim bilgilerim, düşüncelerim, uyguladığım diyet programı değişmedi. Sadece dış görüntümün değişmesi hastaların üzerinde olumlu etki yaparak bana inançları arttı” dedi.
 
Obezitenin her evresini yaşadığını çocukluk döneminden başlayarak ergenlik ve yetişkinlik dönemlerden kiloyla mücadele ettiğini söyleyen Diyetisyen Şerife Özkan, kilo sorunu yaşayan hastaları çok iyi anladığını belirterek; “ Kilolu hastalarımız yaşam tarzlarında değişiklik yapmadan kilolarından kurtulmak ister. Öncelikle yaşam tarzlarında değişiklik yapmadan kilo veremeyeceklerini kabul etmeleri lazım. Mucize bir besin, mucize bir ilaç bulunmamaktadır. Ayrıca kilo vermek sabır işidir. Hastalar kısa vadede çok kilo vermeyi ister. Fakat bu verilen kilolar da kısa vadede geri alınır. O yüzden uzun vadede kişiye uygun bir diyet programıyla yaşam tarzı değişikliğine giderek, hayatına hareket katarak sağlıklı bir şekilde kilolarını verilebilir ve sürdürülebilir olur” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Anne sütü bebeği enfeksiyonlara karşı koruyor
1-7 Ağustos Emzirme Haftasında anne sütünün önemine dikkat çeken Özel Egekent Hastanesi Çocuk Sağlığı...

Haberi Oku