Sağlık:
banner175
Obezite öldürüyor
Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda “Obezite ve Sağlıklı Beslenme Semineri” düzenledi. Seminere, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan,  Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Naciye Kapukıran ve çok sayıda davetli katıldı. Seminer öncesi katılımcıların yağ oranları, vücut sıvı oranları, kas ve kemik ağırlıkları, metabolizma yaşları ile iç organlar çevresi yağlanma oranları ölçümü gerçekleştirildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, bu tür seminerleri vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek  amacıyla düzenlediklerini söyledi. Değirmenci, “Klasik belediyecilik faaliyetlerinin yanı sıra, sosyal ve kültürel programlarımızla da vatandaşlarımıza dokunmaya çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman vatandaşlarımızın yanındayız” diye konuştu.
 
Obezite ve diyabet oranları artıyor
 
İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Semin Fenkci ise, dünyada giderek yaygınlaşan ve en önemli sağlık sorunlarından biri haline gelen obezite ve diyabet hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Fenkci, “Hem diyabet hem de obezite oranları gün geçtikçe artmaktadır. Obeziteyi buzdağına benzetiyoruz. Dışarıdan bakıldığında, kilo artması tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Dünyada ölüm nedenlerinin başında kanser ve kanserden kaynaklanan hastalıkların birinci neden olduğunu görmekteyiz. Ama ikinci neden kardiyolit ve diyabetik hastalıklar olduğunu bilmekteyiz” dedi. Diyetisyen Şenay Ünlü Başev de seminere katılanlara sağlıklı beslenme ve kişiye özgü beslenme programları hakkında bilgi verdi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Anne sütü bebeği enfeksiyonlara karşı koruyor
1-7 Ağustos Emzirme Haftasında anne sütünün önemine dikkat çeken Özel Egekent Hastanesi Çocuk Sağlığı...

Haberi Oku