Sağlık:
banner175
Obeziteye ailecek 'dur” dediler
Afyonkarahisar'da yaşayan ve 106 kilo ağırlığındaki Mehmet Porsuk (33) ile 96 kilo ağırlığındaki Medine Porsuk (33) çifti, fazla kiloları nedeniyle sağlık problemleri yaşamaya başladı. 
Ardından şifa bulmak için Özel Egekent Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanı Doç Dr. Onur Birsen’e başvuran çift, aynı problemden dolayı sağlık sorunları yaşayan ve 106 kilo ağırlığında olan, abla Meryem Yıldız (39) ile birlikte ameliyat olmaya karar verdi. Doç Dr. Onur Birsen’in ardı ardına gerçekleştirdiği başarılı operasyonlar sayesinde aile üyeleri sağlıklarına kavuşmanın mutluluk ve heyecanını yaşıyor. 

“ESKİ SAĞLIĞIMA KAVUŞABİLECEĞİM”
Fazla kiloları nedeniyle şeker, tansiyon gibi problemleri olduğunu belirten Medine Porsuk, “En çok da bu yüzden obezite ameliyatı olmak istedim. Eşimle muayeneye geldiğimizde doktorumuz ve ekibinden aldığımız bilgiler ve ılımlı yaklaşımları sonucu ameliyat olmaya karar verdik. Yalnızca zayıflamak değil eski sağlığıma kavuşabilecek olmam beni çok mutlu ediyor. Doktorumuza ve ekibine sonsuz teşekkürlerimi sunarım” şeklinde konuştu. 

“YENİDEN DOĞDUM”
Günlük ihtiyaçlarını yerine getirirken zorluk çektiğini ifade eden abla Meryem Yıldız ise, ameliyat sonrası yeniden doğmuş gibi hissettiğini belirterek bundan sonraki yaşam tarzında sağlıklı alışkanlıklar edineceğini dile getirdi. 

Obezite ameliyatlarının günümüzde emin ellerde ve düşük riskle yapıldığını belirten Genel Cerrahi Uzmanı Doç Dr. Onur Birsen, “Günümüzde laparoskopik cerrahinin gelişmesi ile bu tür ameliyatlar karın açılmadan küçük deliklerden teknolojik cihazlar ile yapılabilmektedir. Doğru ameliyat ile ve ameliyat sonrası beslenme kurallarına uyulması ile hastalar, sağlıklı olarak kabul edilen kilo düzeyine 1-1.5 yıl gibi kısa bir sürede ulaşırlar” ifadelerini kullandı.






 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Anne sütü bebeği enfeksiyonlara karşı koruyor
1-7 Ağustos Emzirme Haftasında anne sütünün önemine dikkat çeken Özel Egekent Hastanesi Çocuk Sağlığı...

Haberi Oku