Sağlık:
banner175
Otobüs durakları kansere dikkat çekecek
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Denizli İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde, kanser hastalıklarının erken teşhisine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla Denizli Vergi Dairesi Başkanlığı önünde bulunan Maliye Durağı ve 29 Ekim Bulvarı’ndaki otobüs durağı KETEM Sağlık Durağı'na dönüştürüldü. Kanser erken tanı ve teşhisine yönelik çeşitli bilgilerin yer aldığı Ketem Sağlık Durağı için açılış töreni düzenlendi. Törene, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, davetliler, Kent Konseyi Kadın Meclisi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Zolan, burada yaptığı konuşmada, KETEM Sağlığı Durakları ile kanser hastalıklarına daha çok dikkat çekileceğini belirterek, “Haberi olmayan, bilgi sahibi olmayan veya önemsemeyerek ‘bana bir şey olmaz’ diyenler inşallah KETEM Sağlığı Durağını gördükten sonra KETEM’lerde ücretsiz olan bu kanser taramalarını yaptıracak” dedi.



“Erken teşhis hayat kurtarıyor”

Hastalıkların canlılara mahsus olduğunu ancak tedbir almak gerektiğini ifade eden Başkan Osman Zolan, “Erken teşhis hayat kurtarıyor. Bu noktada Sağlık Müdürlüğümüz ve Sağlık Bakanlığımızın çok güzel çalışmaları var. Biz de Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak her hafta iki mahallede, arzu eden hanımefendileri KETEM noktalarına götürüyoruz. Şu ana kadar 2 binin üzerinde hanımefendiyi KETEM noktalarına götürdük. Bu çalışmalarımız Sağlık Müdürlüğümüzle beraber devam edecek. Çünkü sizler çok değerlisiniz. Bu noktada bir insanımızın dahi hayata tutunmasına vesile olabiliyorsak bizler kendimizi mutlu addederiz” dedi.
Büyükşehir’e teşekkür
Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk ise, Sağlık Bakanlığının Ulusal Kanser Tarama Programı çerçevesinde 3 kanser tipinin taramasını yaptıklarını anlatarak, “Bunlardan en önemlisi kadınları ilgilendiren meme kanseri" dedi. 2018 yılının son aylarında Pembe Şehir Projesi'ne başladıklarını kaydeden Öztürk, "Bu proje bize 2018 yılında meme kanseri taramasında Türkiye birinciliği getirdi. 2019'da da inşallah bu başarıyı yakalayacağız. Bu ay biliyorsunuz Meme Kanseri Farkındalık Ayı. Bize destek veren Başkanımız Osman Zolan’a, Kent Konseyi Başkanımız Ali Değirmenci’ye ve Kent Konseyi’ne çok teşekkür ediyorum. ‘Bir durak yapalım buraya KETEM Durağı diyelim ve 40 – 69 yaş arası bütün kadınlarımızın dikkatini çekelim’ dedik. Bütün kadınlarımızı KETEM’lerimize bekliyoruz” dedi. Konuşmanın ardından durağın açılışı gerçekleştirildi. Daha sonra Başkan Zolan ve beraberindekiler durağa yanaşan belediye otobüslerinde kanser erken tanı ile ilgili broşür dağıttı.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Anne sütü bebeği enfeksiyonlara karşı koruyor
1-7 Ağustos Emzirme Haftasında anne sütünün önemine dikkat çeken Özel Egekent Hastanesi Çocuk Sağlığı...

Haberi Oku