Sağlık:
banner175
Özel Egekent Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Uzm. Dr. Nail Özhan, akciğer kanseri ve tedavilerini anlattı

1-30 Kasım Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla açıklamalarda bulunan Özel Egekent Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Uzm. Dr. Nail Özhan, akciğer kanseri ve akciğer kanseri tedavisindeki kemoterapisiz uygulamalar hakkında bilgi verdi.

Dünyada akciğer kanseri, erkeklerde prostat ve kadınlarda meme kanserinden sonra en sık görülen kanser türü olduğunu söyleyen Tıbbi Onkoloji Uzmanı Uzm. Dr. Nail Özhan, aynı zamanda akciğer kanserinin kansere bağlı ölümlerin en yaygın sebebi olduğundan bahsetti.

Genel olarak akciğer kanserinin küçük hücreli ve küçük hücreli dışı olmak üzere iki ana alt tipi olduğunu dile getiren Uzm. Dr. Nail Özhan, “Akciğer kanserinin en önemli nedeninin tütün ve tütün kullanımı oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra radyasyon, arsenik, krom ve nikel gibi mesleki maruziyetler ve hava kirliliği de akciğer kanseri nedenleri arasında sayılmaktadır” dedi.
 

KEMOTERAPİSİZ TEDAVİ YÖNTEMİ İMMÜNOTERAPİ VE AKILLI İLAÇLAR
Önceki yıllarda, ileri evre metastaz yapmış akciğer kanserinin tek tedavisi kemoterapi olduğu ve o yıllarda kemoterapi tedavileri ile önemli kazanımlar sağlanarak hastaların yaşam süreleri uzatılabildiğinden bahseden Uzm. Dr. Nail Özhan, bu tedavide sonrasında gelişen dirençlerin tedaviyi kısıtladığını ve kemoterapinin kendine has yan etkileri ile hastaların hayat kalitelerinin bozulabildiğini söyledi. Son yıllarda bu alandaki gelişmelere de değinen Uzm. Dr. Özhan, bu alanda kaydedilen ciddi gelişmeler ile immünoterapi başta olmak üzere akıllı ilaçlar gibi hedefe yönelik birçok tedavi seçeneğinin mevcut olduğu ve bu tedaviler ile çok daha başarılı sonuçlar elde edildiğini söyledi.

Uygun hastalarda özellikle immünoterapi tedavisi ile uzun yıllar süren ve hatta kalıcı hale de gelebilen sonuçlar elde edildiğini söyleyen Uzm. Dr. Özhan, akıllı haplar ile hastanın hastaneye gelmeden evde kendi ilacını kullanarak tedavisine devam edebildiğini ekledi.

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ TEDAVİ ONKOLOJİNİN BAŞARISINI ARTTIRIYOR
Bireyselleştirilmiş tedavinin önemine vurgu yapan Uzm. Dr. Özhan, “Akciğer kanserinde en önemli husus, uygun tedaviyi uygun hasta ile buluşturmaktır. Hastanın tedaviye uygunluğunun anlaşılabilmesi için de moleküler genetik analizlerin tedavi öncesi yapılması zorunludur” dedi.

banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Anne sütü bebeği enfeksiyonlara karşı koruyor
1-7 Ağustos Emzirme Haftasında anne sütünün önemine dikkat çeken Özel Egekent Hastanesi Çocuk Sağlığı...

Haberi Oku