Sağlık:
banner175
PAÜ Hastaneleri Koronavirüs testi yapmaya başladı

PAÜ Hastanesi Merkez Laboratuvarının aldığı yetkilendirme belgesi ile daha önce Ankara Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarları ve Biyolojik Ürünler Dairesi Başkanlığına gönderilen COVID-19 tanısı örnekleri, artık PAÜ Hastaneleri bünyesinde çok daha hızlı bir şekilde test edilecek. Böylece COVID-19 tanısı konulan hastalar, çok daha erken dönemde izole edilerek tedavilerine başlanabilecek.
 
Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Çalışkan: “Günlük 300 olan Test Sayımızı Gerektiğinde Bin’e Çıkarabilecek Potansiyele Sahibiz”
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan PAÜ Hastaneleri Merkez Laboratuvar Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Çalışkan, PAÜ Hastaneleri olarak COVID-19 tanı laboratuvarı yetkilenme belgesine sahip olabilmek için gerekli asgari koşulları fazlasıyla sağladıklarını hatırlattı. Dr. Öğr. Üyesi Çalışkan, laboratuvar bünyesinde iki adet Real Time PCR cihazı ve iki adet Biyo güvenlik Kabini Class IIA; yeterli sayıda alanında uzman araştırma görevlisi ve teknisyenin bulunduğunu söyledi. İhtiyaç duyulması halinde diğer anabilim dallarında bulunan PCR cihazlarının da bu tanıların konulmasında kullanılabileceğini söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Çalışkan, şuan günlük 300 test kapasitesi ile çalışmalara başladıklarını, gerektiğinde günlük test sayısını ortalama bin teste çıkararak yalnızca Denizli’ye değil çevre illere de hizmet verebileceklerini vurguladı.
Şu an günlük ortalama 300 COVID-19 tanısı belirleyen PAÜ Hastaneleri Merkez Laboratuvarı, tanıların, Real Time PCR yöntemiyle 7 gün 24 saat aralıksız çalışarak test sonuçlarını hızlı bir şekilde alınmasını sağlıyor.
 
 
 

banner209
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Anne sütü bebeği enfeksiyonlara karşı koruyor
1-7 Ağustos Emzirme Haftasında anne sütünün önemine dikkat çeken Özel Egekent Hastanesi Çocuk Sağlığı...

Haberi Oku