Sağlık:
banner175
PAÜ Hastanesi ağrılara karşı akupunktur ünitesi kurdu
Ünite hakkında bilgi veren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon (FTR) Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Füsun Şahin “Akupunktur tedavisi ile ağrı azaltılır, kas tonusu, kan dolaşımı düzenlenir, bağışıklık sistemi desteklenir. Özellikle ağrılı ve disfonksiyonel hastalıklarda etkili olduğu izlenmektedir. Bu hastalıklar; migren ve diğer baş ağrıları, dolaşım bozuklukları, tüm kas iskelet sistemi ağrılı durumları (bel, sırt, boyun, omuz, dirsek, diz gibi), ağrılı adet durumları, kas spazmları, fibromiyalji sendromu, uyku bozuklukları, depresyon/anksiyete durumları, iç organların disfonksiyonel hastalıkları (irritabl barsak sendromu gibi), sinir sıkışması hastalıkları (karpal tünel sendromu gibi) ilk akla gelenlerdir.  Bunların yanında kilo verme ve sigara alışkanlığından kurtulma amacıyla da kullanılabilen bir tedavidir. “dedi.
 
Prof. Dr. Şahin sözlerine şöyle devam etti “ Ancak akupunktur organ yetmezlikleri (karaciğer, böbrek, kalp yetmezliği gibi), ağır psikotik hastalıklarda, doğumsal/genetik bozukluklarda, kanser tedavisinde, cerrahi girişim gereken hastalıklarda (akut apandisit gibi) etkili bir yöntem değildir. Ayrıca gebelik ve epilepsi (sara hastalığı) hastalığında da uygulanması uygun değildir.”
 


Prof. Dr. Şahin;  haftada 1 veya 2 gün olarak başlayan tedavinin genellikle 8 ile 20 seans arasında bitirilebileceğini, uygulamanın farklı uzunluk ve çaptaki steril akupunktur iğneleri ile yapıldığını ve bir seansın yaklaşık 20 dakika sürebileceğini bildirdi.
 
Akupunktur ülkemizde sadece bu konuda eğitim almış ve Sağlık Bakanlığınca düzenlenen sertifika programını tamamlamış tıp doktorları tarafından uygulanabilir. Her tedavide olduğu gibi öncelikle tanının titizlikle konması şarttır. Gereğinde hastalıkla ilgili branş veya branşlar ile değerlendirmeler yapılmalıdır. 
 
Akupunktur tedavisinin yalnız veya destek tedavi olarak uygulanabileceğini açıklayan Prof. Dr. Şahin doğru uygulamada yan etkisi yok denecek kadar az olup, düşük komplikasyon riskine sahip güvenli bir tedavi yöntemi olduğunu belirterek çevre illerdeki hastalara da hizmet vermekten mutluluk duyduklarını bildirdi.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Anne sütü bebeği enfeksiyonlara karşı koruyor
1-7 Ağustos Emzirme Haftasında anne sütünün önemine dikkat çeken Özel Egekent Hastanesi Çocuk Sağlığı...

Haberi Oku