Sağlık:
banner175
PAÜ Hastanesi Koronavirüs Mücadelesine Hazır

Vakaların her geçen gün arttığı koronavirüs mücadelesi için Pamukkale Üniversitesi hastanesi de hazırlıklarını ve teyakkuzunu sürdürüyor. Hastane bahçesine sahra hastanesi (çadır hastane) ve konteynır üniteler yerleştirildi.

HASTALAR ÖNCE ÇADIRA ALINACAK
AFAD ve UMKE’nin desteğiyle kurulan hastaneler de koronavirüs mücadelesi için ekip, makine ve tıbbi malzemelerle donatıldı. PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof.Dr. İbrahim Türkçüer, hastane bahçesindeki hazırlıkla ilgili şu bilgileri verdi:
“Bu çadırlarda hastalar hem COVID-19 enfeksiyonu olasılığı açısından değerlendirilmekte, hem de olası vakaların tetkik ve tedavi aşamaları buralarda başlamaktadır. Böylelikle hastanede hâlihazırda yatmakta olan hastaların ve çalışanların güvenliğini de sağlamak amaçlanmaktadır. Durumu daha acil olan hastalar için ise acil servis içerisinde ayrı bir solunum acil alanı hizmet vermektedir. Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde tüm hekimlere pandemi eğitimi verilmiş olup, ayrıca hekimlerin bu topyekûn mücadelede görevlendirmeleri de yapılmıştır.”


ELBİRLİĞİ İLE HASTANE DONATILDI
Bu süreçte hastaneye çok sayıda destek geldiğini belirten Türkçüer, destekçilere teşekkür ederken, “İl Sağlık Müdürlükleri aracılığıyla kişisel koruyucu ekipman temini yapıldı. Ticaret Odası ve Ticaret Borsası tarafından 1000 litre dezenfektan ve 500 adet tulum , iş insanı Nevzat Özel tarafından solunum cihazı, marketler zinciri A101 tarafından temizlik ürünleri ve kişisel kullanım için genel ihtiyaç malzemeleri, Denizli İhracatçılar Birliği tarafından maske, Eczacılar Odası tarafından dezenfektan bağışı yapıldı. Ayrıca Dentaş A.Ş, Flidea Tekstil ile diğer bağış yapan tüm firmalara ve kurumlara bu dönemde desteklerini esirgemedikleri için teşekkür ediyorum” dedi.
 

banner209
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Anne sütü bebeği enfeksiyonlara karşı koruyor
1-7 Ağustos Emzirme Haftasında anne sütünün önemine dikkat çeken Özel Egekent Hastanesi Çocuk Sağlığı...

Haberi Oku