Sağlık:
banner175
PAÜ'de iyileşen 2 korona hastası yoğun bakımdan alkışlarla çıktı

Koronavirüs rahatsızlığı nedeniyle bir aydır PAÜ Hastanesi’nde yoğun bakım servisinde tedavi gören iki hasta, uzun süren mücadelelerinin ardından virüsü yendi.
 
Yoğun bakım süreçlerini tamamlayan ve verdikleri mücadeleyle hastalığı yenen iki isimden biri, Denizli’nin önemli isimlerinden, 77 yaşındaki Avukat Mehmet Ali Gölcüklü. Gölcüklü, yoğun bakımdaki tedavisinin ardından göğüs hastalıkları servisine nakledildi. Nakil sırasında yoğun bakım görevlileri Gölcüklü’yü alkışladı.
 
Anestezi Yoğun Bakım sorumlu hekimi Prof. Dr. Hülya Sungurtekin, Gölcüklü’nün aynı zamanda hipertansiyon ve kalp rahatsızlıkları bulunduğunu ve tedavi sürecinin oldukça iyi geçtiğini ifade etti.
 
Sungurtekin, “Kendisi de bizimle birlikte iyi savaştı. Bugün kendisini göğüs hastalıkları servisine gönderiyoruz.  Hastamızın hem 77 yaşında olması hem de diğer hastalıkları itibariyle tedavimize cevap vermesi bizler ve ailesi için oldukça sevindirici oldu. Hastamızın inancı ve dirençli olması bizleri de motive etmeye yetti” dedi.
 
20 gündür koronavirüs tedavisi gören 36 yaşındaki Yılmaz Alkan da, yoğun bakımda solunum cihazına bağlı gördüğü tedavinin ardından yoğun bakımdan enfeksiyon servisine nakledildi.  Dâhiliye Yoğun Bakım Ünitesi sorumlu hekimi Dr. Öğr. Üyesi İsmail Hakkı Akbudak yaptığı açıklamada, hastanın çok kısa bir sürede taburcu edilip normal hayatına dönebileceğini aktardı.
 
PAÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer, hastaneye dezenfeksiyon kabinlerinin de hizmete alınarak koruyucu anlamda hem personelin hem de hastaların güvenliğinin sağlandığını dile getirdi. Türkçüer, “3 adet dezenfeksiyon kabini yoğun bakım ünitelerine, acil servise ve koronavirüs bakım ünitelerine kuruldu. Hastanemizde her türlü önlemi almaya devam ederek, kişisel koruyucu ekipmanlar konusunda hiçbir sıkıntı çekmeden hizmet vermeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 
 

banner209
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Anne sütü bebeği enfeksiyonlara karşı koruyor
1-7 Ağustos Emzirme Haftasında anne sütünün önemine dikkat çeken Özel Egekent Hastanesi Çocuk Sağlığı...

Haberi Oku