Sağlık:
banner175
PAÜ'nün iki projesi daha TÜBİTAK desteği aldı
Pamukkale Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu (FTR YO) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nilüfer Çetişli Korkmaz ve öğrencileri tarafından hazırlanan iki proje 2018 yılı ikinci dönem başvurusu olarak TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Programları (BİDEB) tarafından desteklenmeye layık görüldü.
 
TÜBİTAK-BİDEB tarafından desteklenen “Spastisitesi Olan Nörolojik Hastalarda Spastisite Kontrolüne Yönelik Eğitimin Etkinliğinin İncelenmesi” ve “Alzheimer Hastalığı Tanılı Bireylerde Türk Zekâ ve Strateji Oyunu Mangala’nın Kognitif Fonksiyon, El Becerileri ve Anksiyete Üzerine Etkisinin İncelenmesi” adlı projeler; 206 üniversiteden çok sayıda öğrencinin ve öğretim elemanının projeleri arasından sıyrılarak TÜBİTAK-BİDEB tarafından (2018 yılı 2. dönem) desteklenmesi kabul edilen projeler arasında yer almaya hak kazandı.
 
“Spastisitesi Olan Nörolojik Hastalarda Spastisite Kontrolüne Yönelik Eğitimin Etkinliğinin İncelenmesi” adlı projenin Yardımcı Danışmanlığını Araş. Gör. Dr. Fzt. Güzin Kara yapmakta olup, lisans öğrencileri Girayhan Yıldız (Proje Yürütücüsü) ve Mert Bediz tarafından yürütülmekte.
 
“Alzheimer Hastalığı Tanılı Bireylerde Türk Zekâ ve Strateji Oyunu Mangala’nın Kognitif Fonksiyon, El Becerileri ve Anksiyete Üzerine Etkisinin İncelenmesi”’ adlı ikinci projenin ise Yardımcı Danışmanlığını Araş. Gör. Uzm. Fzt. Aziz Dengiz üstlenmekte olup, lisans öğrencileri Fehmi Gün (Proje Yürütücüsü), Şeyma Kocabaş ve Muratcan Erik ile birlikte yapılmakta.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Anne sütü bebeği enfeksiyonlara karşı koruyor
1-7 Ağustos Emzirme Haftasında anne sütünün önemine dikkat çeken Özel Egekent Hastanesi Çocuk Sağlığı...

Haberi Oku