Sağlık:
banner175
PAÜ'ye yetişkinler için aşı merkezi
Merkezden, öncelikle 65 yaş üstü kişiler, kanser hastalığı, kronik hastalıkları olanlar (kronik böbrek yetmezliği, KOAH, kalp yetmezliği, romatolojik hastalıklar, kan hastalıkları, kronik karaciğer hastalıkları, dalak yetmezliği ya da yokluğu), gebeler, organ nakil alıcıları, yüksek riskli teması olanlar (kan, cinsel, vücut sıvıları ile temas gibi) olmak üzere tüm erişkinler yararlanabilecek.
  
Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Turgut; aşıların en başarılı koruyucu sağlık müdahalesi olduğunu ve halk sağlığı açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Aşıların, doğrudan ve dolaylı etkiyle birçok hastalığın oluşmasını ve yayılmasını engellediğini ve son derece güvenilir biyolojik ürünler olduğunu vurguladı. Aşılamayla oluşacak istenmeyen etkilerin görülme oranının, aşılanmama halinde meydana gelecek hastalıkların neden olduğu sakatlık ve ölüm olasılığından karşılaştırılamayacak kadar düşük olduğunu belirtti.
Merkezin tüm dünyada uygulanan kılavuzlar, Sağlık Bakanlığı’nın önerileri ve bilimsel veriler dikkate alınarak, standardize edilmiş kılavuzlar ve formlar eşliğinde hizmet vereceğini anlatan Prof. Dr. Hüseyin Turgut, merkezden risk grubunda tanımlanan kişilerin tamamen ücretsiz hizmet alabileceğini ve aşı yaptırabileceğini söyledi.
 
Merkezde hangi aşılar yapılacak?
Enfeksiyon Hastalıkları AD. Dr. Öğretim Üyesi Tuğba Sarı’nın verdiği bilgiye göre, çocuklukta yapılan tetanoz, boğmaca ve difteri aşılarının, her 10 yılda bir tekrarlanması gerekiyor. Ayrıca kronik hastalığı olanlarda ve 65 yaş üzeri kişilerde ciddi hastalıkların ve ölümlerin önlenmesi için grip ve zatürre aşıları hekim önerisi doğrultusunda muhakkak yaptırılmalıdır. Kızamık, kızamıkçık ve kabakulak aşıları ve suçiçeği aşıları eksik olanların aşılarını yaptırması gerekiyor. Sarılık aşıları (hepatit A ve hepatit B) hastalığı geçirmemiş ve bağışıklığı olmayan her erişkinin yaptırması gereken aşılardır. Bunun dışında seyahat edecekler ve riski olanlar için menenjit aşısı bu merkezde yaptırılabilir. Rahim ağzı kanseri aşısı ve 65 yaş üzeri kişilere yapılabilecek zona aşısı ise isteğe bağlı olarak bu merkezde reçete edilip, eczaneden temin edilerek bu merkezde ücretsiz uygulanması sağlanabilecektir.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Anne sütü bebeği enfeksiyonlara karşı koruyor
1-7 Ağustos Emzirme Haftasında anne sütünün önemine dikkat çeken Özel Egekent Hastanesi Çocuk Sağlığı...

Haberi Oku