Sağlık:
banner175
Prof.Dr. Öncel: Alzheimerden korunmak sizin elinizde
Prof. Dr. Çağatay Öncel hastalıkla ilgili şunları söyledi ;  Alzheimer Hastalığı bellek (hafıza) bozukluğunun ön planda olduğu, lisan, dikkat, görsel-mekansal yetenek ve beynin diğer işlevlerinin ilerleyici bir şekilde bozulduğu bir bunama hastalığıdır.  Yaş ilerledikçe sıklığı artar. 65 yaşından sonra daha sık görülür.  Ancak nadiren 40’lı yaşlardan itibaren de görülmektedir. Ülkemizde yaklaşık 600 bin Alzheimer Hastası vardır. Hastalık unutkanlık ile başlar: Hasta yakın geçmişteki olayları unutur, gün içinde aynı soruları sorar, aynı şeyleri anlatır. Eşyaların yerini unutur ve isimleri unutmaya başlar.  İşinde, sosyal yaşamında güçlüklerle karşılaşır. Zaman içerisinde psikiyatrik bulgular da ortaya çıkar. Hastalığın maalesef kesin bir tedavisi yoktur. Ancak genç yaşlardan itibaren düzenli egzersiz/spor yapmak; balık-zeytinyağı-sebze ağırlıklı beslenmek; tansiyon-şeker ve kolesterolü kontrol altında tutmak; sigara ve alkolden uzak durmak; gazete-kitap ve sosyal aktiviteler gibi beyni çalıştıran faaliyetlerde bulunmak Alzheimer’den koruyucudur. 
 
Prof. Dr. Öncel  Alzheimera karşı 10 etkili önlemi anlattı ve önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
Spor yapın
Kitap okuyun, bulmaca çözün
Fast-food’tan uzak durun
Omega 3 içeren gıdalarla beslenin
Stresli ortamlardan uzak durun
Arkadaşlık ve akrabalık ilişkilerini sıkı tutun
Sigaradan uzak durun
Düzenli uyuyun
Metabolik hastalıklara dikkat
Fazla kilolarla savaşın
 
Prof. Dr. Öncel Alzheimer hastasına bakım, ailesi için zorluklar içeren uzun, bazen trajik bir süreç olduğunu, ailelerin hepsinde görüldüğü gibi hastaya anlayışlı ve şefkatli davranmanın bakım sürecinin ana unsuru olduğunu belirterek erken teşhisin de önemine dikkat çekti.
                    
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Anne sütü bebeği enfeksiyonlara karşı koruyor
1-7 Ağustos Emzirme Haftasında anne sütünün önemine dikkat çeken Özel Egekent Hastanesi Çocuk Sağlığı...

Haberi Oku