Sağlık:
banner175
Ruhsal engelli bireylere de yerinde sağlık hizmeti verilecek
Valilik Makam Toplantı Salonunda gerçekleştirilen protokol törenine; Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Süleyman Erdoğan ile Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Berna Öztürk katıldı.
 
Protokol imza töreninde konuşan Vali Dr. Ahmet Altıparmak, ağır engelli vatandaşlarımızın kurumlarca tespiti yapılarak hizmetten yararlanacağını söyleyerek; “Vatandaşlarımıza, güvenli, etkili, kaliteli ve zamanında sağlık hizmeti vermek Devletimizin en öncelikli görevlerindendir. Ülkemiz sağlıklı insan kaynağının niteliği ve sunulan sağlık hizmetinin etkinliği bakımından, dünyanın gelişmiş ülkeleriyle boy ölçüşecek seviyeye ulaşmıştır. Bugün imzaladığımız protokol ile buna katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.”
 
Protokol ile Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve bağlı kuruluşları tarafından Evde Sağlık Hizmetlerinin Sunulmasına Dair Yönetmelik kapsamında Evde Sağlık Hizmetinden yararlanan Ağır Engelli ibareli Engelli Sağlık Kurulu Raporu bulunan, engelli ya da yaşlı olup bakım sağlayan yakını olmayan vatandaşlarımız Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bildirilecek. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne huzurevinde kalmak için başvuru yapmış ve başvurusu kabul edilmiş fakat huzurevinde yer olmadığı için kendi evlerinde huzurevine yerleşebilmek için sıra bekleyen yaşlı vatandaşlarımız öncellikli olarak Evde Sağlık Hizmetinden yararlandırılacak. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden Evde Bakım Hizmeti (aylığı) alıp İl Müdürlüğü personelince Evde Sağlık Hizmeti almasının uygun olduğu gözlemlenen vatandaşlar hakkında da gerekli değerlendirmelerin yapılacağı bildirildi.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Anne sütü bebeği enfeksiyonlara karşı koruyor
1-7 Ağustos Emzirme Haftasında anne sütünün önemine dikkat çeken Özel Egekent Hastanesi Çocuk Sağlığı...

Haberi Oku