Sağlık:
banner175
Sırt ağrısı için geldi, damarı tıkalı çıktı
Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalında farklı bölgelerinde balonlaşma gelişen hastanın üçüncü ameliyatı da başarıyla gerçekleştirildi. 

Daha önce karın ana damarında balonlaşma ve bacak ana damarında balonlaşma nedeniyle ameliyat edilen 59 yaşında Cemil Araçı karın ile göğüs arasındaki damarda balonlaşma nedeniyle yapılan başarılı ameliyat sonrası sağlığına kavuşarak taburcu edildi.

Prof. Dr. Gökhan Önem, Dr. Yiğit Gökhan Tanrısever ve Dr. Serkan Akcan’dan oluşan ekip tarafından gerçekleştirilen ameliyatla ilgili Prof. Dr. Gökhan Önem yaptığı açıklamada şunları söyledi. “İki kez damarlarında balonlaşma nedeniyle ameliyat ettiğimiz hastamız sırt ve bel ağrısı nedeniyle başvurdu. Yaptığımız incelemede karın ile göğüs boşluğu arasındaki ana damarda balonlaşma ve yırtılma tespit ettik. Durumun hayati tehlike oluşturması nedeniyle hastamızın onayını alarak bu riskli ameliyatı yapmaya karar verdik. Böbrekleri, bağırsakları, karaciğeri ve omuriliği besleyen damarların balonlaşma bölgesinden çıkması ve daha önce geçirilmiş ameliyatlar yapılacak ameliyat için teknik zorluklara yol açıyordu. Kalp ve Damar Cerrahisinin en zorlu ameliyatlarının başında gelen bu ameliyatta özel teknikler kullanarak ameliyat sırasında organların hasar görmemesini sağladık.

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalının Ege Bölgesinde bu tür ameliyatların yapıldığı sayılı merkezlerden biri olduğunu ifade eden Prof. Dr. Gökhan Önem, damarlarında ileri balonlaşma olan hastaların yırtılma oluşmadan tedavi edilmesi gerektiğini söyledi. 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Anne sütü bebeği enfeksiyonlara karşı koruyor
1-7 Ağustos Emzirme Haftasında anne sütünün önemine dikkat çeken Özel Egekent Hastanesi Çocuk Sağlığı...

Haberi Oku