Sağlık:
banner175
Tedavi edilmeyen kalp hastalığı ölümle sonuçlanabilir
Tıbbi literatürde kardiyomegali olarak geçmekte olan kalp büyümesi, oldukça ciddi bir kalp rahatsızlığı olarak biliniyor. Bu kalp rahatsızlığı kalp duvarının kalınlaşması veya kalp odacıklarının genişlemesi ile birlikte ortaya çıkıyor. Özel Egekent Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Fatih Çam, kalp büyümesi hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Çam, kalp büyümesinin en sık sebebi hipertansiyon olduğunu işaret ederek, “Kalp büyümesi iki şekilde meydana gelir. Bir tanesi özellikle kalbin kütlesel olarak büyümesi ve ağırlığının artması ya da kalbin genişleyip incelemesi şekilde olabiliyor. Kalp büyümesinin en sık sebebi hipertansiyondur. Hipertansiyonda kalbin içerisinde ciddi bir basınç artışı oluyor. Bu basınç artışına karşı kalbin etkiye tepki mekanizması ile kalp kalınlaşıyor ve büyüyor.  Hipertansiyon, kapak hastalıkları ve damar hastalıklarıyla alakalı olarak kalp genişleyip büyüyebiliyor” dedi.
“Kalp yetersizliği tedavisi bir uzun maraton diye düşünebiliriz”
Kalp Büyümesinin tedavi süreci nasıl ilerlediğini anlatan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Fatih Çam, “Kalp yetersizliği tedavisi bir uzun maraton diye düşünebiliriz. Çünkü bir nezle veya grip gibi bir şeyle uğraşmıyoruz. Bir hafta ilaç verelim düzelsin diye bir beklentimiz yok. Hipertansiyon, kalp kapak ve kalp damarda aynı şekilde uzun süre yani hasta ölünceye kadar bu tedavi sürecinin olması gerekir. Hem ilaç tedavisi hem de ameliyatla bunun çözülmesi gerekiyor” diye konuştu.
 
“Eğer hipertansiyon tedavi etmezsek kalp büyür”
Kalp büyümesi tedavi edilmezse nelere sebep olacağına değinen Dr. Fatih Çam, Eğer kalp büyümesi tedavi edilmezse eninde sonunda gideceği yer kalp yetmezliğidir. Eğer hipertansiyon tedavi etmezsek kalp büyür. Belli bir süre sonra genişler ve kalp yetersizliği olur. Kalp kapak problemlerine eğer bir ilaç ya da kapak ameliyatıyla müdahale etmezsek kapaktaki problem, kalbi büyütecek ve geliştikçe ciddi kalp yetersizliğine neden olacak. Kalp damar problemlerinde aynı şekildedir. Hasta sürekli kalp krizi geçiriyorsa, kalp sürekli hasar görecek ve bundan dolayı da kalbin genişlemesiyle kalp yetersizliği ortaya çıkacak. Kalp yetersizliği ortaya çıktıktan sonra ciddi nefes darlığı ve ölüme kadar giden bir süreç ortaya çıkacak” ifadelerini kullandı.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Anne sütü bebeği enfeksiyonlara karşı koruyor
1-7 Ağustos Emzirme Haftasında anne sütünün önemine dikkat çeken Özel Egekent Hastanesi Çocuk Sağlığı...

Haberi Oku