Sağlık:
banner175
Topaloğlu: 'Yüksek Katman Değerli Sağlık Turizmi Tesislerini burada açabiliriz”

Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Başkanvekili Serkan Topaloğlu, kurul toplantısı için Denizli’ye geldi.
 
 Topaloğlu önce Vali Hasan Karahan’ı makamında ziyaret etti, ardından da sağlık turizminin masaya yatırıldığı toplantıya katıldı.
 
Denizli için kritik önemdeki toplantıya Vali Hasan Karahan, Denizli Büyük Şehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Kent Konseyi Başkani Ali Değirmeci ve eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol ve ilgili müdürler katıldı.
 
KARAHAN: “ŞEHİR HASTANESİ SORUNUMUZ ÇÖZÜLECEK”
Toplantının basına açık bölümünde önce Vali Hasan Karahan söz aldı. Kentin sağlık ve turizm alanındaki durumunu özetleyen Vali Karahan, yatırım programına alınan şehir hastanesi üzerinde durdu.
 
Vali Karahan, “Denizli ülke ekonomisine olumlu katkılar sağlayan nadir şehirlerimizdendir. Denizli sağlık alanında oldukça iyi durumda. Ancak, mevcut devlet hastanelerinin fiziki şartları yetersizdi. Şehir hastanesi programa alındı, devreye girdiğinde bu orun da çözülmüş olacak” dedi.
 
TOPALOĞLU:” KATMA DEĞERLİ SAĞLIK TURİZMİ TESİSLERİ BURADA YAPILABİLİR”
Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Başkanvekili Serkan Topaloğlu ise, 1 yılı aşkındır faaliyet alanlarıyla ilgili konulardan birçok toplantı düzenlediklerini belirtti.
 
Bu toplantılarda konu başlıklarına göre çözüm önerileri geliştirdiklerini anlatan Topaloğlu, “Eylül ayında sağlık turizmi konusuna girdik bu konuyla ilgili toplantılar yaptık. Sağlık turizmiyle ilgili Sema Ramazanoğlu’nun moderatörlüğünde Ankara’da bir toplantı gerçekleştirdik. Orada termal turizm konusunu ele aldık. Ardından çalışmaları yerinde görmek için buraya geldik. Denizli sağlık turizmi açısından önemli fırsatları olan bir il, jeotermal kaynakları bakımından ülkenin en zengin illerinden biri. Fizik tedavi yapılan birkaç tesisi görme şansım oldu, gerçekten çok beğendik. Katma değerli sağlık turizm tesislerinin burada yapılabileceğini düşünüyorum” dedi.
 
RAMAZANOĞLU: ”DENİZLİ’NİN PROMOSYON DEĞİL DESDİNASYON OLMASINI İSTİYORUZ”
Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Sema Ramazanoğlu da Denizli’nin termal turizmde marka olması için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.
 
Ramazanoğlu: ”Herkes şehrini çok sever ama biz Denizliler olarak kendi şehrimizi biraz daha fazla seviyoruz. Türkiye, termal turizmde maalesef henüz emekleme aşamasında. Doğru bir yol haritası çizmek için uğraşıyoruz, toplantılar yapıyoruz. Özellikle bir termal şehir olan Denizli’nin yerinde görülmesini istedim. Termal su Denizli’de fazlasıyla var. Bütün bu imkanların hem Türkiye’ye hem de Denizli’ye ekonomik bir değer olarak dönüştürülmesi turizmde Denizli’nin promosyon değil desdinasyon olmasını istiyoruz. Yabancı turistlerin 3 haftadan 3 aya kadar kalmaları için çalışmalar yapmalıyız. Kalıcı marka değeri yüksek bir hale gelmesi için çalışmalıyız. İnşallah bugün buradan güzel bir sonuç çıkacağına inanıyorum” dedi.
 
Konuşmaların ardından Sema Ramazanoğlu’nun moderatörlüğünde toplantı basına kapalı yapıldı.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Anne sütü bebeği enfeksiyonlara karşı koruyor
1-7 Ağustos Emzirme Haftasında anne sütünün önemine dikkat çeken Özel Egekent Hastanesi Çocuk Sağlığı...

Haberi Oku