Sağlık:
banner175
Türkiye'de ilk Obezite ve Diyabet Merkezi PAÜ'de kurulacak
Rektörlük makamında gerçekleşen törene Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, hayırsever bağışçı Halil İbrahim Palazca, Oğlu Mehmet Palazca, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Semin Fenkçi, Genel Sekreter Doç. Dr. Mehmet Ali Sarı, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Çağdaş Erdoğan ve PAÜ Hastaneleri Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Erhan Uğurlu katıldı.
 
Törende konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, obezitenin çağın vebası olduğuna dikkat çekerken, nüfusun büyük çoğunluğunun bu hastalıkla mücadele ettiğine değindi. Kurumsal olarak hızla gelişen bilimin ışığında bu hastalıkların tanı ve tedavisine katkı sağlamak istediklerini belirten Rektör Bağ, bağışlarından dolayı hastanenin yapımını üstlenen Halil İbrahim Palazca ve ailesine, Prof. Dr. Semin Fenkçi'ye ve Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri yönetimine teşekkürlerini sundu. Rektör Prof. Dr. Bağ, kurulacak merkezin başta Denizli olmak üzere tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.
 
Törende konuşma yapan Halil İbrahim Palazca, Denizli ve Türkiye'ye böyle bir merkez kazandırılması konusunda projeye önder olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken, başta Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Semin Fenkçi olmak üzere Pamukkale Üniversitesi ailesine teşekkürlerini sundu.
 
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Semin Fenkçi ise, Denizli nüfusunun yaklaşık yüzde yirmisinin diyabet hastalığı ile mücadele ettiğini belirtirken aynı zamanda obezitenin sadece yetişkinlerin değil artık çocuklar ve gençlerde de bu hastalığın görülme oranının hızla arttığına dikkat çekti. Kanser hastalıklarından sonra en çok ölüme neden olan hastalıkların başında diyabetin geldiğini belirten Prof. Dr. Fenkçi, gelecekte obezite ve diyabet hastalık oranlarının artacağını belirterek, kurulacak olan merkezin bu noktada çok önemli ve gerekli olacağını söyledi. Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere projeye desteklerinden dolayı İl Sağlık Müdürlüğü, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, işadamı Halil İbrahim Palazca ve ailesine katkılarından dolayı teşekkürlerini sunan Prof. Dr. Semin Fenkçi, kurulacak olan merkezin Denizli'ye ve tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.
 
Türkiye'de ilk olarak hem obezite hem diyabet hastalıklarının beraber tanı ve tedavisinin yapılacağı merkez, Amerika'da Joslin Diyabet Merkezi'ni model alarak oluşturulacak. Kampüste yapılacak olan merkez için Sağlık Bakanlığı ile birlikte çalışmalar sürdürülecek. Obezite ve Diyabet Uygulama Araştırma ve Tanı Merkezi, yaklaşık 1.500 m2 büyüklüğünde ve 35 yatak kapasiteli olup, diyabet hastalığı üzerine araştırmalar da yapılacak. Merkezde aynı zamanda kardiyolojiden göze diyabetin hasar verdiği organların tedavisi için çeşitli bilim adamlarının bir arada olacağı multidisipliner bir merkez olacak.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Anne sütü bebeği enfeksiyonlara karşı koruyor
1-7 Ağustos Emzirme Haftasında anne sütünün önemine dikkat çeken Özel Egekent Hastanesi Çocuk Sağlığı...

Haberi Oku