Sağlık:
banner175
Ukraynalı hasta Egekent'te şifa buldu
Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan Ukraynalı Valentina Barbınova (75), uzun zamandır şiddetli bel, kasık ağrısı ve bacaklarında hissizlik yaşıyordu. Doktor doktor gezen ancak çözüm yolu bulamayan Barbınova, tavsiye üzerine Özel Egekent Hastanesi’nde Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Memduh Kerman’a başvurdu. Burada yapılan tetkikler üzerine Barbınova’da bel fıtığı, bel kayması, kanal darlığı ve skolyoz olmak üzere 4 rahatsızlığın bulunduğu tespit edildi. Bunun üzerine 1 saat süren ameliyatta beline yerleştirilen 10 platinin ardından sağlığına kavuşan ve ayağa kalkabilen Barbınova, “Ben iyiyim, çok teşekkür ederim” dedi. 

“Ameliyatın ertesi günü ayağa kalktı”

Kayınvalidesinin uzun zamandır çektiği sıkıntılardan Doç Dr. Memduh Kerman sayesinde kurtulduklarını anlatan Ahmet Durakçı, “Çok iyi ve çok başarılı bir operasyon olduğunu biliyorum. Burada tabii ki Memduh Bey’in çok büyük bir başarısı ve tecrübesi olduğunu gördüm. Kayınvalidem ameliyatın ertesi günü ayağa kalkıp yürümeye başladı. Şu an üçüncü günümüzdeyiz ve ağrısı hiç yok” şeklinde konuştu.

“Annem çok çabuk iyileşti”

Annesinin sağlığına kavuşmuş olmasına oldukça sevindiğini dile getiren Yulya Barbınova ise, “Ben önceden annem için çok üzülüyordum. Yürümekte çok zorluk çekiyordu, belinde ağrıları vardı. Şu anda biz çok mutluyuz, çünkü annem çabuk iyileşiyor” ifadelerini paylaştı. 

“Erken tanı ve müdahale çok önemli”

Ameliyatın oldukça başarılı geçtiğini belirten Doç Dr. Memduh Kerman, “Hastamızın ikinci derece kayması vardı. Bu tür hastaların yol gittiklerinde oturma ihtiyacı, bacaklarında yanma, uyuşma gibi şikayetleri olur. İleri yaşlarda çok sık rastladığımız bir durumdur. Hastamızın MR görüntüsünde omurgasında, sucuk boğumuna benzeyen darlıklar mevcuttu. Bu hastaların darlıklarını açtığımızda çok faydasını görüyorlar. Kendisi 75 yaşında olduğu halde 3 buçuk saat süren bir ameliyat geçirdi. 3. gün evine gidecek düzeye geldi ve bacak ağrıları rahatladı. Aynı zamanda bu tür hastaların yürümesi de gün geçtikçe açılıyor. Geç müdahale edildiği zaman da sinir hasarı oluşuyor, istenilen memnuniyet olmuyor. Bu yüzden erken tanı ve müdahelenin önemi büyüktür” ifadelerinde bulundu.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Anne sütü bebeği enfeksiyonlara karşı koruyor
1-7 Ağustos Emzirme Haftasında anne sütünün önemine dikkat çeken Özel Egekent Hastanesi Çocuk Sağlığı...

Haberi Oku