Sarayköy:
banner175
500 kilo atık ilaç toplandı
Sarayköy Kaymakamlığı ve Sarayköy Belediyesi’nin ortağı olduğu Sarayköy Sağlık İlçe Müdürlüğü’ne ait “Atık İlaçlarla Geleceğimizi Zehirlemeyelim” projesi 6 ay önce başlatılmıştı.
 
Öncelikle eczanelere, Aile Sağlık Merkezilerine ve sağlık evlerine atık ilaç kutuları bırakıldı. Ardından okullara, hastanelere ve ilçenin dört bir yanına asılan afişlerle vatandaşların evlerinde günü geçmiş, kullanılmayan ilaçlarını eczanelere, Aile Sağlık Merkezilerine ve sağlık evlerine getirmeleri istendi. Titizlikle sürdürülen proje sadece atık ilaç toplamakla da kalmadı. Okullarda düzenlenen seminerlerde öğrencilere atık ilacın çevreye ve geleceğe olan zararları da işlenerek farkındalık yaratıldı.
 
Ayrıca ilçe içerisindeki okullarda atık ilaç ile ilgili resim yarışması düzenlenerek öğrenciler üzerindeki farkındalık etkisi artırıldı.
 
6 ay sonunda ise Sarayköy’de 500 kilo atık ilaç toplandı.  500 kilo atık ilaç bertaraf edilmek üzere Ankara'daki tesislere gönderildi.
 
HER ŞEHRE ÖRNEK PROJE
Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, “İlaçlar sağlımız için son derece önem teşkil ediyor. Ancak gereksiz kullanımlar hem sağlığımızı hem de çevremizi olumsuz etkiliyor. İlçemizde 6 ay önce başlatmış olduğumuz projemiz ile vatandaşlarımızı atık ilaç ile ilgili farkındalık yaratmak istedik ve istediğimiz hedefe ulaştığımızı düşünüyorum. 6 ay içinde 500 kilo ilaç vatandaşlarımızın ilgisi ile toplandı. Her şehre örnek olacak olan bu projemizi başarıyla sonuna gelmekten ayrıca onur duydum” diye konuştu. 
 
“ÇEVREMİZİ VE İNSAN SAĞLIĞINI KORUYAN TÜM ÇALIŞMALARA DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK”
İlçe halkının atık ilaçlar konusunda farkındalık yaratan bir proje içerisinde yer almaktan mutluluk duyduklarını ifaden eden Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Sarayköy Belediyesi olarak proje ortağı olduğumuz "Atık İlaçlarla Geleceğimizi Zehirlemeyin" kampanyası kapsamında ilçemizde toplanan atık ilaçlar bertaraf edilmek üzere Ankara'daki tesislere gönderildi. Çevremizi korumaya, insanımıza sağlıklı bir yaşam sunmaya yönelik çalışmalara tüm gücümüzle destek olmaya devam edeceğiz” dedi.
 
“HEDEFİMİZE ULAŞMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ”
Sarayköy Sağlık İlçe Müdürü Dr. Hakan Çabuk, “ ‘Atık İlaçlarla Geleceğimizi Zehirlemeyelim’ projesinden hane halkından kaynaklanan atık ilaç yönetimi konusunda bilinçlendirmek, akılcı ilaç kullanımı konusunda genel farkındalık oluşturmak, ilaç kimyasallarının toprağa karışıp çevre kirliliğine sebep olmasının önlenmesi, bu kimyasallarla maruz kalabilme ihtimali olan canlıların korunmasının sağlanması, kirliliğin azaltılarak uzun dönemde çevre temizlik giderlerinin düşürülmesi, antibiyotiklerin çevreye karışması ve insana etkileşiminin azaltılması ile antimikrobiyal direncin düşürülmesini hedefledik. 6 ay boyunca sürdürülen çalışmalarımızın ardından vatandaşlarımızın duyarlılığı ile birlikte ilçemizde 500 kilo atık ilaç topladık. Hedefimize ulaşmanın gururunu yaşarken bu projede bizlere destek veren Sarayköy Kaymakamımız Fatih Akkaya ve Sarayköy Belediye Başkanımız Ahmet Necati Özbaş’a teşekkür ederim. Tabi ki topladığımız ilaçların en büyük katılımcısı vatandaşlarımız oldu. Onların duyarlılığı ile birlikte bu kadar ilacı bir araya getirebildik. Sarayköy halkımızın göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Sarayköy deve güreşleri, görsel şölen yarattı
Sarayköy Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen deve güreşlerine on binlerce kişi akın etti. Arenada...

Haberi Oku