Sarayköy:
banner175
9 yaşında yazar oldu, ilk kitabını başkana hediye etti
Geçtiğimiz yıllarda yapılan tetkikler sonucunda temelinin ve binasının çürük olduğu tespit edilen 24 Mayıs İlkokulu´nun yıkılarak yerine yenisinin yapılması kararlaştırılmıştı. Aradan geçen süre içinde 4 katlı, 28 derslikli öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayabileceği içinde kantini bulunan, üst katında geniş konferans ve tiyatro salonu, geniş bahçesinin yer aldığı 24 Mayıs İlkokul yeni eğitim-öğretim yılına hazır hale getirildi.
 
Okul yenileme çalışmalarında destekte bulunan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’a 24 Mayıs İlkokulu Müdürü Osman Alacan, sınıf öğretmenleri Fatma Öztürk, Sultan Gültekin ve öğrenciler Ayşe Yalçın, İhsan Salih Karakaya ve Nergis Odunkıran teşekkür ziyaretinde bulundu.
 
Ziyarette 24 Mayıs İlkokulu Müdürü Osman Alacan Başkan Özbaş’a, “Eğitim ve öğretimde her zaman eğitimcinin ve öğrencilerimizin yanında oluyorsunuz. Eğitim camiamıza destekleriniz büyük. 24 Mayıs İlkokulumuzun yeni binasının yapımında da büyük destekleriniz oldu. Öğretmenlerim ve öğrencilerim adına teşekkür ederim” dedi.
 
Ziyarette bir de sürpriz vardı. 24 Mayıs İlkokulu 3. Sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Nergis Odunkıran, sınıf içerisinde yaptıkları etkinlikleri hayal dünyasıyla birleştirerek hikâyeler yazdı. Bunu sınıf öğretmeni Fatma Öztürk ile paylaştı. Daha sonra okulun katkılarıyla kitap haline getirildi.
 
Genç yazar Odunkıran, sınıf arkadaşlarına dağıtacağı kitabını ilk olarak ziyarette Başkan Özbaş’a hediye etti.
 
Başkan Özbaş ziyaret ile genç yazarın armağan ettiği kitaptan duyduğu gurur ve memnuniyeti aktararak, “24 Mayıs İlkokulu benim okulum. Orda okudum ve mezun oldum. Çok anılarım var. Okulun yenilenerek geleceğimiz olan çocuklarımızın günümüz şartlarına uygun, modern bir binada eğitim görmeleri bizleri de çok mutlu edecek. Yeni okulumuz, öğretmen ve öğrencilerimize hayırlı olsun” dedi.
 
Genç yazarın hediye ettiği kitap hakkında duygularını aktaran Başkan Özbaş, “Nergis kızımızı kutluyorum. Nergis ilerde büyük bir yazar belki büyük bir şair olacak. Öğretmenimizin göstermiş olduğu bir ışıkla belki de ileride bir edebiyatçı olacak. Çünkü hepimiz mimar, mühendis, siyasetçi, belediye başkanı, milletvekili olabiliriz ama yazar, edebiyatçı, sanatçı olmak ayrı bir meziyet. O yüzden burada eğitimcilerimizin de ı büyük bir rolü var. Bu anlamda öğretmenlerimize, okul müdürlerimize ve tabiî ki öğrencilerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Nergis’e yazmış olduğu kitabı çoğaltma sözü veriyorum” dedi.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Sarayköy deve güreşleri, görsel şölen yarattı
Sarayköy Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen deve güreşlerine on binlerce kişi akın etti. Arenada...

Haberi Oku