Sarayköy:
banner175
Aşıklar atıştı, Sarayköy coştu
Sarayköy’de bu yıl ilk kez düzenlenen Aşıklar Bayramı'nda renkli görüntüler yaşandı. Etkinliğe katılan 10 aşık, karşılıklı atışmalarda bulunarak izleyicilere keyifli saatler yaşattı. Sarayköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Sarayköy 1. Aşıklar Bayramı” etkinliği Belediye Çok Amaçlı Salonunda gerçekleşti.  Etkinliğe Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, eşi Esin Özbaş ve vatandaşlar katıldı.  
 
Etkinliğin açış konuşmasını yapan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “ En başta Ozan Nihat abime teşekkür ederim. Kaç programdır özellikle 15 Temmuz sonrası bizleri hiç yalnız bırakmadı. O güzel sözleri ile 15 Temmuz destanını bizlere tekrar yaşattı. Onunla birlikte buraya yurdumuzun çok değişik yerlerinden gelen çok değerli üstatlarımız olan aşıklarımıza ve ozanlarımıza da ayrıca teşekkür ederim” dedi.

Konuşmaların ardından Ozan Nihat, Serdarcan, Nuri Şahinoğlu, Bayram Denizoğlu, İrfan Erdağı, Muhsin Yaralı, Zafer Kazancı, Hüsrani, Selahattin Kazanoğlu, Yaşar Demiroğlu, gecede atışması, koçaklama, doğmaca şiir, doğmaca türkü, sözlü ve sazlı güzelleme ve taşlama dallarından örnekler sundu. Salonu dolduranlar unutulmaz bir geceye tanıklık ederken, aşıkların lebdeğmez (b, f, p, m, v) harflerini söylemeden ağızlarına koydukları kürdanla atışma yapmaları büyük beğeni aldı. 

Aşıkların söylediği türkülere eşlik eden izleyiciler, Başkan Özbaş ile karşılıklı oynadı. Program sonunda Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, tüm aşıklar adına Ozan Nihat’a Sarayköy’ün efesi olan plaket, diğer aşıklara da ilçenin sembolü olan hediyeler takdim etti.
Daha sonra gününün hatırasına tüm aşıklar ile vatandaşlar fotoğraf çekildi.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Sarayköy deve güreşleri, görsel şölen yarattı
Sarayköy Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen deve güreşlerine on binlerce kişi akın etti. Arenada...

Haberi Oku