Sarayköy:
banner175
Sarayköy meslek yüksekokulunun yeni binası açıldı
Sarayköy, 50 yıllık hayaline kavuştu. Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, 2014 yerel seçimlerindeki vaadi olan PAÜ Sarayköy Meslek Yüksekokulu’nu 4 katlı bir binayı kiralayarak ilçeye getirdi. Ardından kendi kampusunde olması için kolları sıvamıştı. Turan Mahallesi’nde Sarayköy Belediyesi’nin imkanlarıyla 100 dönümlü arazi içerisinde hiçbir ağaca zarar vermeden ağaçların konumuna göre proje çizdirerek PAÜ Sarayköy Meslek Yüksekokulu’nun yeni hizmet binası için çalışmalara başlamıştı.
 
Çalışmaların ardından sona gelinde PAÜ Sarayköy Meslek Yüksekokulu yeni hizmet binası için açılış töreni düzenlendi. Törene AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çiftçi, PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer, Sarayköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Aslı Öztürk Kiraz ve vatandaşlar katıldı.
 
Tören Sarayköyspor Halk Oyunları Topluluğu’nun zeybek gösterisiyle başladı. Ardından saygı duruşundu bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi.



“SARAYKÖYÜMÜZ KAZANACAK”

PAÜ Sarayköy Meslek Yüksekokulu’nun kendisinin ve ilçenin en büyük hayali olduğuna değinen Başkan Özbaş,  “İlçemizin çehresini değiştirecek hizmetlere imza atarken hemşehrilerimiz ile birbirimize güç, kuvvet verdik; birlikte başardık. 2014’de göreve geldiğimizde sözler vermiştik ve ‘Sarayköy hak ettiğini alacak’ demiştik. Hükümetimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan ve bizlerin ortak koordineli çalışmalarımızla Sarayköy 50 yıldır beklediği arzu ettiği projelere kavuştu. 2014 yılında Sarayköy bir eğitim, bilim şehri olacak dedik. İlk olarak ilçe merkezimizde bir bina kiraladık, memleketimizde PAÜ Sarayköy Meslek Yüksekokulu’nu açtık. Ardından üniversite kendi binasında olsun istedik ve belediyemizin imkanlarıyla bugün ilçemizi bir adım öne taşıyacak PAÜ Sarayköy MYO binasını yaptık. Sarayköyümüzün uzun yıllardır hayali olan üniversiteyi başlatmak ve bitirmek bizlere nasip oldu, çok şükür. Biz hak ettiğimiz tüm hizmetleri başkalarına kaptırdık. Ancak bu dönem hak ettiğimiz çalışmaları aldığımız bir dönem oldu. İnşallah burada birkaç bölümle başladığımız bu serüven ilerleyen zaman içinde 10 binlerce öğrenci ile Sarayköy’ü aydınlatacak. Yurdun dört bir köşesinden gençlerimiz gelecek. Sarayköyümüz kazanacak. Bu kampus Sarayköy’ün sosyal, ekonomik, kültürel hayatını canlandıracak” dedi.  
 
Önceki dönem Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin emeklerinin çok olduğunu ve kendisine çok teşekkür ettiğini dile getiren Başkan Özbaş, “Sarayköy’de biz göreve geldiğimiz günden bu yana ilçemizin geleceğine yatırım yaptık. Eğitim bizim geleceğimiz dedik, öğrencilerimize destek verdik. Sarayköy’de 50 yıldır verilmeyen hizmetleri biz vermeye çalıştık” diyerek PAÜ Sarayköy Meslek Yüksekokulu yeni binasının hayırlı olmasını diledi.

REKTÖR BAĞ’DAN FAKÜLTE MÜJDESİ
Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ, yeni bina yanına “Sarayköy Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu yakışır” diyerek müjde verdi. Bağ, “ Başkanım bana bu konuyu açtığında, heyecanını ben kalbimle gördüm. O kadar içten, kalpten diliyordu ki; bunu gerçekleştireceğine emindim. Bugün de bu güzel eserin gerçekleştirdiğini görüyoruz. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah biz de bu binada yeni bölümler açarak on binlere ulaşacak öğrenci sayısına ulaşacağız. Sarayköy Meslek Yüksekokul binamızın yanı başına Sarayköy Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu yakışır diyorum. Sarayköy Denizli’ye çok yakın. Ulaşımı çok kolay, inşallah yakın zamanda fakülte açma girişimlerimizde olacak. Burada sizlere söz veriyorum” diye konuştu.

“SARAYKÖY’E ÇOK YAKIŞTI”
Sarayköy Meslek Yüksekokul binasının Sarayköy’e çok yakıştığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “ 5 yıl önce Ahmet Necati Özbaş kardeşim ile yola çıktığımızda Sarayköy’e vermiş olduğumuz sözler vardı. O sözleri yerine getirdik. Yürürken ihtiyaç olduğunu düşünerek verilmeyen sözleri de yaparak yolumuza devam ettik. Ben bu çalışmalarda her zaman yanımda olan gayretiyle, Sarayköy’e olan sevdasıyla, aşkıyla, gece gündüz çalışan Ahmet Necati Özbaş Başkanımıza çok teşekkür ederim. Çok şükür Sarayköyümüze vermiş olduğumuz sözlerimizi yerine getirdik. Üniversite binamızın yapımında emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“HİÇBİR ŞEY İMKANSIZ DEĞİLDİR”
Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya ise, “Keşke bu okulumuz 10 yıl önce ilçemizde açılsaydı da şimdi fakülte açmak nasip olsaydı.  Hiçbir şey imkansız değildi, bunu bugün bir kez daha görmüş olduk. Başkanımızın son 3 yıllık emeğine şahit oldum. Başkanımız başardı. Kendisi, kendi işimi kendim görürüm dedi ve bu eğitim kurumunu inşa etti. Emeği geçen Sarayköy halkımıza, kurumlarımıza , hükümetimize ve Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim” dedi.
 
Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın ilçenin geleceğini düşündüğünü belirten Milletvekili Ök, “Ne mutlu ki Sarayköy böyle mücadeleci bir başkana sahip. Ahmet Başkan sadece okul yapmak değil, ilçenin sanatsal, sosyal ve kültürel geleceğine de yatırım yapan bir başkan. Allah ondan razı olsun” dedi.
 
Konuşmalar sonunda Sarayköy Belediyesi tarafından 6 milyon liraya Turan Mahallesi'ne yapılan idari ve öğretim görevlisi ofisi bulunan 10 çalışma ofisi, 1 toplantı salonu, 1 çok amaçlı salon, 5 sınıf, 2 laboratuvar, 1 bilgisayar laboratuvarı yer alan PAÜ Sarayköy Meslek Yüksekokulu açılışı gerçekleştirildi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Sarayköy deve güreşleri, görsel şölen yarattı
Sarayköy Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen deve güreşlerine on binlerce kişi akın etti. Arenada...

Haberi Oku