Sarayköy:
banner175
Sarayköy Ovası tarımsal sit alanı ilan edildi
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tarım alanlarının binalar tarafından talan edilmesinin önüne geçmek için ülke genelindeki tarımsal sit alanlarını yeniden belirledi.
 
Deha 20 Gazetesi’nden Kahraman Kahraman’ın özel haberine göre, bu alanların içinde Sarayköy Ovası da var. Vali Ahmet Altıparmak, “Alınan bu kararla tarımsal alanlarda yapılaşma ve imara açama işlemleri zorlaştırıldı. Bu kararlar ileride Baklan ve Çivril Ovaları için de olabilir. Tarım alanlarımızı korumak zorundayız” dedi.
 
Tarımsal sit alanı kavramı gereği Sarayköy Ovası’nde yapılaşmaya kolay kolay izin verilmeyecek. Verimli arazinin tarım için kullanılması sağlanacak.
 
Denzili’de sadece Sarayköy Ovası, koruma kalkanı altına alınırken, verimlilik konusuda ülkenin en önde gelen ovalarından Pamukkale Ovası ise acilen Tarımsal Sit Alanı ilan edilmesi gerekiyor. Bunun yanında Acıpayam, Hambat, Tavas, Çivril ve Baklan ovaları da korunmayı bekliyor.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Sarayköy deve güreşleri, görsel şölen yarattı
Sarayköy Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen deve güreşlerine on binlerce kişi akın etti. Arenada...

Haberi Oku