Sarayköy:
banner175
Sarayköy'de  develere 'havut giydirme' töreni
Sarayköy Belediyesi'nin destekleriyle ilçedeki deve sahipleri tarafından havut giydirme töreni düzenlendi. Sabahın ilk saatlerinde develere havut giydirilerek süslendi. 40'a yakın devenin havut giydirildiği törene, AK Partili Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Denizlispor Başkan Yardımcısı Mehmet Uz, deve sahipleri ve çok sayıda kişi katıldı. Develerin havut giydirilmesi ardından, 2 bin kişiye yemek ikramında bulunuldu. Ardından ise develer antrenman güreşi yaptı.
 
Sarayköy Belediye Başkanı Özbaş, Türkiye'nin tek doğal arenasının Sarayköy'de olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
"Devecilikle uğraşmak ayrı emektir. Bakım, süsleme, havut, antrenmanı hepsi bir telaştır. Bunların hepsi sistematiklik içerisinde geçmek zorundadır. Bir sporcunun müsabakaya hazırlandığı gibi develerde müsabakaya tüm organizasyonları, idmanları, kıyafetleri, aksesuvarlarıyla hazırlanır. Bu güzel organizasyonda bu güzel kültürü gelecek nesillere aktarmaya çalışacağız. Sarayköy 3 nesil boyunca deve güreşinde adını duyuran bir ilçe. Gelecek kuşaklara bu kültürün aktarılması için belediye olarak elimizden geleni yapacağız."
 
HALKA DAVET
Önümüzdeki 31 Aralık'ta düzenlenecek 34'üncü Geleneksel Sarayköy Deve Güreşi Festivali'ne tüm vatandaşları davet eden Belediye Başkanı Özbaş, "Kış Festivalimizin en önemli ayağı olan deve güreşi festivalimize güçlü bir katılım bekliyoruz. Çünkü 31 Aralık'ta deve güreşi yapan başka bir yer olmayacak. Ayrıca çok üst düzey popüler develer burada olacak. Tüm vatandaşlarımızı kış turizmimiz olan deve güreşi festivalimize bekliyoruz" diye konuştu.
DHA / Sarayköy - Hasan ARSLAN
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Sarayköy deve güreşleri, görsel şölen yarattı
Sarayköy Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen deve güreşlerine on binlerce kişi akın etti. Arenada...

Haberi Oku