Sarayköy:
banner175
Sarayköy'e 4 yıllık fakülte müjdesi
Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, 2014 yılında yapılan yerel seçimlerinde vaadi olan “Sarayköy’e üniversite gelecek” sözünü yerine getirmişti. 17 Mart’ta ise Sarayköy Belediyesi tarafından yapılan Pamukkale Üniversitesi Sarayköy Meslek Yüksekokulu binasının açılışını da binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirmişti.
 
Açılışta PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, “PAÜ Sarayköy MYO’nun yanına Sarayköy Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve fakülte açma girişimlerimiz de olacak” diyerek Sarayköy halkına söz vermişti.
 
Üniversitenin Sarayköy’e kazandırılması için büyük bir çaba sarf eden ve ilçeye üniversiteyi getirten Başkan Özbaş, Hasköy Mahallesi’ndeki vatandaşlarla bir araya gelerek müjdeli haberi verdi. Başkan Özbaş, “ 5 yıl önce biz ‘Bu şehir eğitim ve bilim şehri olacak’ dedik. Biz göreve geldikten 1 yıl sonra o meslek yüksekokulumuz Sarayköy’e geldi. Üniversitemizi 3 katlı bir binadan aldık, belediyemiz tarafından yapılan PAÜ Sarayköy Meslek Yüksekokulumuzun yeni binasına taşıdık. Üniversitemizde öğrenciler eğitimlerine başladılar. Açılışta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Bağ, oradaki coşkuyu gördü. Sarayköy’de Fizyoterapi Hastanesi’nin yapılacağını duyurdu.  Jeotermal kaynakların bundan sonra Sarayköy’de daha iyi değerlendirileceğini söyledi. Bu hafta toplanan PAÜ Senato üyeleri ile 2 tane fakülte ve meslek yüksekokulu yapımı için karar alınmış. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Fakültesi, Sağlık Bilimleri Teknik Meslek Yüksekokulu, Sarayköy’e, üniversitemize geliyor. Sarayköyümüze hayırlı uğurlu olsun” diyerek müjde verdi.
 
Kararın YÖK’e gönderildiğini YÖK’ten gelen onay ile çalışmaların hızlandırılacağını belirten Başkan Özbaş, “Biz laf üretmedik, iş ürettik. Bizim yaptığımız eserler Sarayköyümüzün ovasından, dağına, taşından, toprağına kadar her sokağında vardır. İmzamız ilçemizin her yerinde var, Allah’ın izniyle. Tesisler yaparken vatandaşlarımızla aramızdaki güçlü bağın sırrı olan gönül köprülerimizi de inşa ettik. Ayrıca Sağlık Bakanlığımız ile görüştük. Fizyoterapi Hastanesi’ni de inşa edeceğiz. Türkiye’den Jeotermal kaynaklı fizik tedavi hastanesinde şifa bulmaya memleketimize gelecekler. Biz bunların öncülüğünü yapacağız. Boş konuşmayacağız, boşa kürek çekmeyeceğiz. Sarayköy’de daha çok güzel işler yapacağız” dedi.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Sarayköy deve güreşleri, görsel şölen yarattı
Sarayköy Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen deve güreşlerine on binlerce kişi akın etti. Arenada...

Haberi Oku