Sarayköy:
banner175
Sarayköylü Tolga 'Teachbot” ile Teknofest'te ikinci oldu
Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen; teknoloji, uzay ve havacılık tutkunlarını bir araya getiren Teknofest İstanbul’da Sarayköylü 17 yaşındaki Tolga Ünlü akıllı eğitim robotu “Teachbot” ile Teknofest İstanbul’da ‘İnsanlık Yararına Teknolojiler Eğitim’ kategorisinde ikinci oldu.
 
Tekstilde çalışan 37 yaşındaki Gülay Ünlü ile halı yakıma firmasında çalışan 43 yaşındaki Ramazan Ünlü’nün tek çocuğu olan Tolga Ünlü, ilkokul, ortaokul, lise çağındaki öğrencilerin okulda öğrendiği bilgileri, evde kendi başlarına pekiştirebilecekleri ve dersleri eğlenceli bir şekilde öğrenebilmesini sağlayan “teachbot” ismini verdiği eğitim robotuyla ‘İnsanlık Yararına Teknolojiler Eğitim’ kategorisinde ödüllendirildi.
 
Ödülü alan Ünlü’yü babası Ramazan Ünlü ile makamında ağırlayan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “ Sarayköylü gencimiz olan Tolga’yı tebrik ediyorum. Sarayköy eğitimde, sporda, kültürde hep önde olan bir şehirdi. Ancak Teknofest’e ödül alan bir Sarayköylü gencimizi görmek bizim göğsümüzü daha da çok kabarttı. Tolga, teknolojiyi doğru ve olumlu yönde kullanıyor. Hazırlamak kurgulamak çok farklı… Hayalinin peşinde koşan bunları başaran bir gencimiz olarak Tolga’yı yürekten tebrik ediyoruz. Sarayköy’den böyle bir gencimizin çıkmasıyla ayrı bir gurur duyduk. Siz hayallerinizi gerçekleştirmeli ve geliştirdiğiniz robotlarla ülkemize olumlu katkılar vermeniz için desteklenmeniz gerekiyor. Biz elimizden gelenin fazlasını yaparak her zaman yanında olacağımıza söz veriyorum. Seni yetiştiren ailene, öğretmenlerine ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
 
 Cumhuriyet Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi olan Ünlü, Ankara’ya Aselsan’a davet edildiğini de belirterek, “ Projemin ismini bilerek yabancı yaptım. Amacım uluslararası tanıtım yapmaktı. Hem eğlenirken hem de öğreten oyunlar geliştirdik. Yapmış olduğum projede öğrenciler ödevlerini dert olarak değil eğlence olarak görmeye başlayacak. Yapmış olduğum projenin içerisinde ödüllendirme var. Veliler oyun içerisinde hedefleri kendileri oluşturuyor. Bisiklet, bilgisayar artık kendilerine ne isterse... Oyunda bilinen her soru bir adım öne geçmeyi sağlıyor. Bu da öğrenciler tarafından keyfe dönüşüyor” dedi.
 
Hiçbir eğitim almadan sadece internet üzerinde verilen videoları izleyerek projeler ürettiğini belirten Ünlü, “Ben 8. sınıftan beri böyleyim. Oyun hiç oynamazdım. Arkadaşlarım beni oyun oynamaya teşvik etti. Oyun oynamaktan bıktım. Minibüste, metrobüste benim oyunum oynansın dedim. Hiçbir kursa gitmeden sadece internet üzerinde yer verilen videoları izleyerek kendim kodlama oyun yazmayı öğrendim. İlk oyunumu 9. sınıfta yayınlamıştım. 100 bin kişi indirmişti hala devam ediyor. Bu yapmış olduğum proje için ise Belediye Başkanımız Ahmet Necati Özbaş, Sosyal Etkinlik Merkezi’nde kullanılması için başlangıç yapabiliriz dedi. Bu da beni sevindirdi” dedi.
 
Oğlunla gurur duyduğunu ifade eden Baba Ünlü, “Vatanımıza, milletimize yararlı bir evlat olması için oğlumun her zaman yanında olacağım. Onunla gurur duyuyorum” diyerek duygularını aktardı.
 
Sohbet sonrası Belediye Başkanı Özbaş, Ünlü’ye altın hediye etti.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Sarayköy deve güreşleri, görsel şölen yarattı
Sarayköy Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen deve güreşlerine on binlerce kişi akın etti. Arenada...

Haberi Oku